• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kiss & Fly: (po)ljubi i odleti - za pet minuta!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beogradski aerodrom privodi kraju obimne radove na platou ispred terminala, na parkiralištima i prilaznim saobraćajnicama. Otvara se nova Kiss & Fly zona namenjena kratkom zadržavanju

  • 0
Aerodrom Nikola Tesla, parking i prilazi Belgrade Airport

Beogradski aerodrom saopštio je kako"privodi kraju obimne radove na platou ispred terminala, na parkiralištima i prilaznim saobraćajnicama" posle čega će pa će vozilima, putnicima i posetiocima biti "značajno olakšan pristup centralnoj aerodromskoj zgradi". Radovi obuhvataju "potpunu rekonfiguraciju, nadogradnju i poboljšanje sistema saobraćajnica i pristupnih puteva čime će se, nakon godinu i po dana, dobiti konačan izgled toka saobraćaja i toka putnika"

Otvara se nova zona namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do 5 minuta simbolično nazvana Kiss & Fly ("poljubi i odleti"). Svako duže zadržavanje - sa ili bez ljubljenja - naplaćivaće se prema važećem cenovniku. Kiss & Fly zona prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala "čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi" navodi "Belgrejd erport". A kad pogledate gore pomenuti  važeći cenovniku shvatićete da ćete ili morati biti efikasni - jer posle besplatnih pet minuta, svaki naredni minut će biti naplaćen 100 dinara ili nekih 50 evra po satu za sat vremena "ljubljenja i pozdravljanja" za one koji se baš teško rastaju.

Na nivou rekonstruisanog platoa ispred zgrade, kao i na nivou dolazaka sada se nalaze stajalište za vozila javnog gradskog prevoza, kao i stajalište za turističke autobuse, dok se stanica za taksi prevoznike ponovo nalazi na nivou dolazaka.

Uskoro će ispred terminala biti otvorena i tri nova moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju. Premium Parking P1, najbliži terminalu, sa 120 parking mesta; P2 (nekadašnji P3), uključujući i parking mesta predviđena zaputnike sa smanjenom pokretljivošću i Parking P3, namenjen isključivo za parkiranje uz prethodnu rezervaciju putem interneta.

Putnicima su i dalje na raspolaganju postojeća parkirališta: garaža u blizini terminalap, parking P7, u zoni kargo terminala i najudaljeniji ali i najjeftinioji "Tesla" parking, sa oko 780 mesta i prva tri sata besplatnog parkiranja, koji je sa terminalom povezan besplatnim shuttle autobuskim prevozom, navodi se u saopštenju. Pored ovih parkirališta koji posluju u okviru Aerodroma Beograd, odnosno "Belgrade  erport" (Belgrade Airport) u široj okolini korisnicima su na raspolaganju i privatni parkinzi većeg kapaciteta, namenjeni prvenstveno za ostavljanje vozila na duže vreme.

Parking aerodroma Nikola Tesla Luka Filipović/Belgrade Airport

(Aero.rs/SI)

Video: Novi avion Er Srbije "Mihajlo Pupin"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>