• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Incident u Montrealu: Kamion se zapalio ispod Boeinga 777

Vreme čitanja: oko 1 min.

Širokotrupni Boeing 777 koji je cisterna opsluživala je neposredno pre požara stigao iz Ženeve, a putnici su se navodno još uvek iskrcavali kada je plamen buknuo

  • 0
Air Canada, avio, kompanija, avion, prevoz Shutterstock

Boeing 777-300ER kompanije Air Canada je pretrpeo značajnu štetu nakon što se aerodromski kamion zapalio tik ispod njegovog trupa. Cisterana za transport vode na aerodromu Montreal (YUL) u Kanadi se u nedelju 9. jula usled još uvek nerazjašnjenih okolnosti zapalila, a veliki oblak dima se nadvio nad letelicom Air Canade.

Požar na kamionu je izbio oko 15:15 po lokalnom vremenu ali je ugašen već nakon pola sata, prenosi portal Aero Time. U incidentu na montrealskom aerodromu nije bilo povređenih ali je načinjena materijana šteta na avionu kanadske avio-kompanije.

Snimak putnika iz drugog aviona prikazuje akciju gašenja požara. Montrealski vatrogasci su intervenisali sa nekoliko vozila.

Širokotrupni Boeing koji je zapaljena cisterna inicijalno opsluživala je netom pre požara stigao iz Ženeve (GVA), a putnici su se navodno još uvek iskrcavali kada je plamen buknuo.

Avion koji je pretrpeo štetu je registrovan pod oznakom C-FITL i star je 16 godina. Snimci i fotografije nastale nakon požara ukazuju na velika oštećenja trupa aviona, odnosno njegove konstrukcije.

Twitter stranica JACDEC koja se bavi bezbednošću vazdušnog saobraćaja je objavila da je jedna od najvažnijih strukturnih komponenti - ram trupa najverovatnije oslabljen usled visokih temperatura kojima je bio izložen. Šteta na avionu je nesumnjivo velika te JACDEC smatra da će popravka letelice dugo trajti.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Povratak u zlatno doba avijacije: Otkrivamo čari TWA hotela na najpoznatijem aerodromu u svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>