• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štrajk u Italiji paralisao vazdušni saobraćaj: Šta putnici mogu da očekuju do kraja turističke sezone

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obustavu rada 15. jula podržali su piloti, stjuardese i aerodromsko osoblje

  • 0
italija, aerodrom, štrajk Foto:Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Nedavna obustava rada na aerodromima u Italiji primorala je brojne putnike, u jeku turističke sezone, da naprave alternativne planove do svojih destinacija.

Tokom štrajka koji je trajao od 10 do 18 časova, otkazano je oko 1.000 letova, a podržali su ga piloti, stjuardese i aerodromsko osoblje.

Posebno je bilo pogođeno nekoliko avio-kompanija. To su Malta Air, koja upravlja linijama u ime Ryanaira, Ita Airways (bivša Alitalia) i Vueling, čiji su se piloti pridružili štrajku.

Inostrani mediji podsećaju da su štrajkovi česti u letnjem periodu, kada se zahtevaju bolji ugovori i uslovi o radu. Treba istaći da je protest na aerodromima stigao dva dana nakon što je sindikat paralisao železnički saobraćaj.

Portparol jednog od sindikata okrivio je vladu što je “čekala do poslednjeg trenutka” da organizuje sastanak na temu obnove ugovore o radu.

- Nismo srećni što stvaramo neprijatnosti putnicima, jer to nije naš cilj - saopšteno je.

Uz to, poručeno je da su sindikati želeli da se sastanu s ministarstvom ranije, a ne dan pre štrajka, opisujući taj potez kao pokušaj "da se on odloži ili preduhitri".

Podsetimo, zbog štrajka u italiji su pomerene i satnice nekih letova s beogradskog aerodroma.

Kompanija za kontrolu vazdušnog saobraćaja ENAV potvrdila je da neće biti štrajkova u italijanskom sektoru vazdušnog saobraćaja između 27. jula i 5. septembra zbog “letnjeg izuzeća” predviđenog propisima industrije, prenosi Reuters.

Dakle, u tom periodu putnici ne bi trebalo da očekuju kašnjenja ili otkazivanje letova. Sve ostalo biće dogovoreno za pregovaračkim stolom.

(Aero.rs/SK)

Video: Šetnja na krilu aviona u letu, dok pilot izvodi akrobacije: Vuk srušio sve adrenalinske granice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>