• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pegasus Airlines otvorio liniju Podgorica - Istanbul: Četvrta avio kompanija koja povezuje Tursku i Crnu Goru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za tržište relativno male veličine Crna gora je više nego dobro povezana sa Turskom: pored  Pegasus Airlines, na liniji Podgorica – Istanbul, lete i domaći Air Montenegro, Turkish Airlines i Tailwind Airlines

  • 0
Prvi let Pegasus Airlinesa Istanbul-Podgorica Aerodromi Crne Gore

Turski avioprevoznik Pegasus Airlines otvorio je inaguracionim letom protekle srede (19.07.) liniju između aerodrom au Podgorici (TGD) i Istanbul Sabiha Gokčen (SAW) koji će crnogorsku i tursku prestonicu povezivati - prema najavi iz Pegasusa - tokom cele godine, za sada četiri puta sedmično. Letovi se obavljaju ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom-

Prvi let je obavljen avionom tipa Boeing 737-800 (TC-CPZ, nazvan Amila Ece). Turska aviokompanija koja ima skoro 100 aviona, uzurbano nabavlja Airbus avione A320neo i 321neo sa namerom da do 2025. povuče iz upotrebe Boeinge 737 i tako unificira flotu.

"Pegasus Airlines četvrta je aviokompanija koja tokom aktuelne ljetnje sezone spaja Podgoricu i Istanbul. Ova aviokompanija povezuje Aerodrom Podgorica sa Aerodromom Sabiha Gokčen koji se nalazi u azijskom dijelu Istanbula", navode u Aerodromima CG.

Novu liniju su dočekali predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić, zamjenik izvršnog direktora, Petar Radulović, član OD, Slavko Vukčević i načelnica Direktorata za aviosaobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija, Milica Mićunović.

Za tržište relativno male veličine Crna gora je više nego dobro povezana sa Turskom: pored  Pegasus Airlines, na liniji Podgorica – Istanbul, lete i domaći Air Montenegro, Turkish Airlines i Tailwind Airlines.

(Aero.rs)

Video: Aerodromi u Podgorici i Tivtu zatvoreni zbog dojava o bombi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>