• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uočen dron u blizini Vnukova, avioni preusmereni: Moskovski aerodrom bio zatvoren

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

0dlazni letovi su privremeno odloženi, dok su avioni u dolasku preusmeravani na druga dva moskovska aerodroma

  • 0

Moskva VKO aerodrom vnukovo Shutterstock
Ruske vazduhoplovne vlasti privemeno su zatvorile drugi po veličini moskovski aerodrom Vnukovo (VKO) danas pre podne zbog navodno primećenog nepoznatog drona u blizini aerodroma.

Specijalizovani vazduhoplovni portali navode da su odlazni letovi privremeno odloženi, dok su avioni u dolasku preusmeravani na druga dva moskovska aerodroma, Šeremjetovo (SVO) i Domodedovo (DME)

Vnukovo divert Flightradar24.com
Reuters navodi da je zatvoren i aerodrom Kaluga, 150 km od Moskve.

Ruska agencija TASS navela je citirajući predstavnike aerodroma Vnukovo da  je aerodrom u 10:50 po lokalnom vremenu otvoren i da se letovi normalizuju.

Servisi za monitoring vazdušnog saobraćaja u 12:oo (po UTC) pokazivali su da je indeks kašnjenja na ovom moskovskom aerodromu maksimalnih 5, sa prosečim vremenom kašnjenja od 84 minuta.

Gradonacelnik Moskve izjavio je da je "dron oboren iznad grada".

Napadi "kamikaza-dronova" postali su opasna pretnja gradovima duboku u teritoriji Rusije - u maju su oboreni dronovi iznad Kremlja a postoje izvestaju od napadu na stambeni kvart u Moskvi. Nedavno je i dronovima napadnut i jedan poslovni kvart u Moskvi, navodi Reuters ruske izvore.

(Aero.rs/SI)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>