• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osijek: Malo putnika, ali najveći procenat rasta od svih aerodroma u Hrvatskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zračna luka Osijek je trenutno povezana sa dve međunarodne i šest domaćih destinacija

  • 0
Zračna luka Osijek Zračna luka Osijek

Osiječki aerodrom - Zračna luka Osijek (OSI) - ovog leta beleži veliki broj putnika i letova, a postotak rasta je najbolji u celoj Hrvatskoj, prenosi Osijek Express.

Aerodrom na istoku Slavonije je tokom jula, imao 352 leta što predstavlja povećanje od 255% u odnosu na isti period prethodne godine kada je zabeleženo 99 avio-operacija.

U julu je opsluženo 5.849 putnika što je porast za 179% kada se poredi sa istim mesecom 2022. godine. Tada je kroz terminal osiječkog aerodroma prošlo 2.096 ljudi.

Mada ne može da parira drugim hrvatskim aerodromima po broju putnika, Osijek ipak beleži najveći rast u Hrvatskoj. Zračna luka Osijek je trenutno povezana sa dve međunarodne i šest domaćih destinacija.

Croatia Airlines trenutno obalja letove iz Osijeka ka Dubrovniku (DBV), Splitu (SPU) i Minhenu (MUC) dok druga hrvatska avio-kompanija Trade Air leti za Zadar (ZAD), Pulu (PUY), Rijeku (RJK) i Zagreb (ZAG).

Jedini strani prevoznik u Osijeku je Ryanair koji dva puta nedeljno obavlja letove ka aerodromu London Stansted (STN).

(Aero.rs/AŠ)

Video: Aero.rs u balonu: Kruševačka Kapadokija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>