• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

VIDEO: Meksikanac preskočio ogradu aerodroma i sakrio se u stajnom trapu aviona

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon kraćih pregovora sa čovekom on je pristao da izađe iz aviona nakon čega je uhapšen

  • 1
Volaris Airbus A320 Shutterstock

Airbus A320 meksičke avio-kompanije Volaris umalo je imao slepog putnika na letu iz Meksiko Sitija. Naime, jedna osoba je uspela da preskoči ogradu aerodroma i popne se u avion.

Ovaj incident se dogodio u nedelju 3. septembra na aerodromu Benito Huarez (MEX) u glavnom gradu Meksika. Sigurnosne kamere u okolini aerodroma su snimile čoveka kako preskače inače veoma visoku ogradu i trči ka Airbusu A320.

Slepi putnik se potom popeo u avion, tačnije deo letelice u kojem se nalazi stajni trap. Aerodromske bezbednosne službe su ga primetile na kameri i veoma brzo su stigle do Airbusa u koji se čovek "ukrcao", prenosi portal Aero Time

Nakon kraćih pregovora, pristao je da izađe iz aviona nakon čega je uhapšen. Kompanija Volaris nije prijavila štetu na Airbusu A320.

Još uvek nije poznato kako je slepi putnik uspeo da preskoči ogradu i koji je bio cilj ove avanture.

Slični incidenti više puta su se dešavali, prvenstveno u Africi -  bilo zbog relativno slabije kontrole prostora oko aerodroma, nepoznavanja samih aviona i (ne)uskova u njemu ili očajne želje da se domognu Evrope ili SAD.

Takvi pokušaji se u najvećem broju slučajeva završe tragično jer se u deo aviona u kojem stoji stajni trap ne dovodi svež vazduh. Ono što takođe čini pokušaje "šverca" u stajnom trapu neizdržljivim je temperatura od koja na visini leta pada i do -60 stepeni celzijusa zbog čega mnogi dožive hipotermiju i tragično skončaju pre dolaska na željenu destinaciju.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Airbus Helicopters H145M RViPVO Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    5. septembar 2023. | 16:16

    Kako li je on zamislio da ostane živ na 10.000 metara bez kiseonika ako ga pre toga ne bi ubio stajni trap prilikom uvlačenja?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>