• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pazi kuda voziš: Boeing 737 udario krilom u vozilo za dostavu hrane, "napravio kabriolet" od kamioneta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač kamioneta ili nije primetio da avion skreće ka zgradi terminala ili je mislio da će biti brži od njega pa ga nije propustio

  • 0
Rajaner Ryanair avion Minsk Belorusija Tanjug/AP

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa londonskog aerodroma Stansted (STD)  gde su sigurnosne kameru zabelešile nesvakidašnju "saobraćajnu nesreću" kada je Ryanairov Boeing 737 koji je doleteo iz Luksemburga udario u vozilo za dostavu hrane (catering)!

Incident se dogodio 5. okobra a do njega je došlo jer vozač kamioneta ili nije primetio da avion skreće ka zgradi terminala ili je mislio da će biti brži od njega pa ga nije propustio - kada se zaustavio bilo je prekasno, u poslednjem trenutku vidi se da pokušava da krene u rikverc ali je avion ipak udario u krov napadnom ivicim desnog krila.

Pri voženju aviona po aerodromu brzine su relativno male ali obzirom na masu aviona od preko 40 tona (tzv. operating empty weight, realno je dosta veća) silina udarca bila je više nego dovoljna da od kamioneta metaforično rečeno "napravi kabriolet".

Sreća u nesreći je da je visina vozila neznatno niža (u tački udara) od visine krila pa nije došlo do većih oštećaenja ili prevrtanja vozila.

Obzirom da je vozilo posle udarca nastavilo kretanje, sudar je čini se prošao bez težih posledica osim onim materijalnih.

Avion koji je učestvovao u ovoj nezgodi je Boeing 737-800 reg. EI-EDG, napravljen 2010. godine.

(Aero.rs/SI)

Video: Prija i Tea izašle na binu usred nastupa Sanje Vučić i napravile lom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>