• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuzla zove avione: Odvojeno preko milion evra za subvencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Montenegro koji je ove zime planirao da otpočne letove iz Tuzle za deset gradova, dobio je dozvole samo za dvije destinacije - Istanbul i Mastriht

  • 0

Aerodrom Tuzla (TZL) prošlog petka raspisao je još jedan javni poziv za subvencionisanje avio-kompanija, prenosi Ex-Yu Aviation.

Uslovi tendera nisu javno objavljeni i mogu ih dobiti samo zainteresovane avio-kompanije, ali se zna da je rok deset dana.

Vlada Tuzlanskog kantona odvojila je oko 1,27 miliona evra subvencija, navodi ovaj izvor

"Subvencionisanjem avio-kompanija želimo da obnovimo linije koje su prekinute odlaskom Wizz Aira. Obavili smo razgovore i sklopili dogovore sa nekoliko avio-kompanija. Ne predviđamo da ćemo potrošiti sva sredstva, ali želimo podeliti rizik", izjavio je svojevremeno premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Aerodrom Tuzla je u oktobru opslužio 18.825 putnika, što je 65,2% manje u odnosu na isti mesec  2019. godine, kao direktna posledica zatvaranja baze Wizzair sredinom septembra.

Air Montenegro koji je ove zime planirao da otpočne letove iz Tuzle za deset gradova, dobio je dozvole samo za dvije destinacije - Istanbul i Mastriht - kao strani avioprevoznik koji saobraća između dve druge strane zemlje.

(exyuaviation.com/Aero.rs)

Video: Izraelski vojnik prolazi kroz jedan od Hamasovih podzemnih tunela i izlazi u bolnici u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>