• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Vesić: U planu još subvencionisanih linija iz Niša i Kraljeva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na aerodromu Morava kod Kraljeva potpisan je kolektivni ugovor kojim je za zaposlene u Aerodromi Srbije obezbeđeno povećanje plate od 10% od naredne godine

  • 1

Niški aerodrom Milena Đorđević
Prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora na aerodromu Morava kojim su zaposlenima u javnom preduzeću Aerodromi Srbije povećane plate za 10% od naredne godine, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je najavio nastavak programa subvencionisanja linija od javnog zanačaja o čemu je portal Aero.rs već pisao.

Ono što do sada nismo imali prilike da čujemo je da Vlada Srbije planira da poveća broj linija od javnog značaja iz Niša (INI) i Kraljeva (KVO). Umesto sedam sa Konstantina Velikog i tri Morave ovi aerodromi bi u 2025. godini mogli da dobiju dodatne linije.

Aerodrom Morava, proširenje, Lađevci, letovi, Foto: RINA
Ministar Vesić je istakao "da postoji ogroman potencijal aerodroma Morava" i ocenio da je on "bolji od mnogih aerodroma u regionu" - iako nije naglasio po kom parametru.

"Bavićemo se posebno strategijom za razvoj kargo prevoza jer tu vidim veliki potencijal za rast i to je vezano sa ekonomskim razvojem zemlje, ali kako se zemlja više ekonomski razvija, što se dešava, imaćemo veću mogućnost i za razvoj kargo prevoza", kaže je Vesić.

Kolektivni ugovor su potpisali ministar Vesić, direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković i predsednik sindikalne organizacije Aerodromi Srbije Mikica Pavlović.

Prema rečima ministra, više od 200 radnika preduzeća Aerodromi Srbije biće povećana primanja za 10% od 1. januara 2024. godine. On je takođe obećao i 15.000 dinara za svako rođeno dete kao i "čitav niz pogodnosti".

Predsednik sindikalne organizacije Aerodroma Srbije Mikica Pavlović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja kolektivnog ugovora koji je, kako je rekao, proizvod višemesečnih pregovora sindikata zaposlenih, poslodavca i resornog ministarstva.

Javno preduzeće Aerodromi Srbije upravlja aerodromima u Nišu, Kraljevu, Užicu i Kruševcu.

Sa aerodroma Morava je u 2023. godini do sada letelo 12.697 putnika i zabeleženo je 548 avio-operacija. Tokom prošle godine kroz terminal kraljevačkog aerodroma prošlo je 13.683 te bi ova godina mogla biti rekordna za Moravu.

Niški aerodrom beleži mnogo veći promet i do kraja oktobra ove godine opslužio je 390.674 putnika. Konstantin Veliki je na dobrom putu da 2023. godinu završi sa rekordnim brojem putnika.

(Telegraf biznis/Aero.rs)

Video: Prezentacija novih vatrogasnih vozila na aerodromu Niš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Libero

    28. novembar 2023. | 14:23

    Velika šteta štoje ukinut let za Bergamo uvek pun kapacitet.Vratite nam tu liniju jer nas ima mnogo koji putujemo tom avio linijom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>