• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Beograd premašio 7.000.000 putnika: Još jedan rekord na "Tesli"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradski aerodrom je uvršten među prvih pet evropskih aerodroma po povećanju broja putnika prema statistici ACI World

  • 0
Aerodrom Beograd 7.000.000 putnik Air Serbia

Aerodrom Beograd Air Serbia Salinger Igor
Aerodrom Nikola Tesla (BEG) dočekao je svog 7.000.000-tog putnika, preciznije putnicu, Aleksandru Kandić koja je danas krenula za Lisabon letom JU492 Air Serbia.

Aleksandra su, kako se vidi na fotografijama dočekali generalni direktor Belgrade Airport Fransoa Berizo i prvi čovek operativnih poslova Air Serbia, kapetan Milan Malović.

Gospođa Kandić je od srpske nacionalne avio-kompanije na poklon dobila vaučer za dve karte Air Serbia, do bilo koje od destinacija u mreži.

"Aerodrom Nikola Tesla je matična baza i vitalno čvorište srpske nacionalne avio-kompanije i zato smo izuzetno srećni što možemo zajedno da proslavimo ovako veliki uspeh", navodi avio-prevoznik i napominje da je u postignutom rezultatu 7 milkiona opsluženih putnika "više od polovine njih letelo je upravo Air Serbiom"

Kako je Aero.rs već pisao, beogradski aerodrom je uvršten među prvih pet evropskih aerodroma po povećanju broja putnika prema statistici ACI World.

Tokom prva tri kvartala godine Aerodrom Beograd je opslužio 5.951.755 putnika, što je povećanje od 42,5% u odnosu na prošlu godinu i povećanje za 25,2% u odnosu na pretpandemijsku 2019.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>