• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje instalirana nova oprema: Od sada brža procedura provere prtljaga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je druga velika investicija u Aerodrom Skoplje: rekonstrukcija piste u ovoj vazdušnoj luci izvršena je 2022. godine

  • 0
SKP OHD aerodromi TAV TAV Airports / TAV Makedonija

Kompanija TAV Makedonija, podružnica turske kompanije TAV aerodromi (Tepe Akfen Ventures Airports), završila je nadogradnju sistema za obradu prtljaga  i instalaciju novog rendgen aparata na Međunarodnom aerodromu Skoplje (SKP) u vrednosti od 2,4 miliona evra.

Nadogradnja sistema za prtljag i instaliranje nove rendgenske mašine koja zadovoljava Standard 3 - najviši standard koji propisuje Evropska konferencija civilne avijacije (European Civil Aviation Conference - ECAC) započela je 9. oktobra, a završena 28. novembra.

Primenom najsavremenije tehnologije pregleda prtljaga - kompjuterske tomografije (CT) - kapacitet pregleda prtljaga je povećan za 30%, odnosno na oko 1.800 komada prtljaga na sat.

Sprovedena modernizacija će "značajno doprineti poboljšanju iskustva putovanja", navodi se između ostalog u saopštenju kompanije koje je potpisao Nedžat Kurt, generalni direktor TAV Makedonije. On je potvrdio da će ubuduće putnici koji lete sa Međunarodnog aerodroma Skoplje moći dolaze na aerodrom dva sata pre leta.

Prema Kurtovim rečima, ovo je druga velika investicija u Aerodrom Skoplje: rekonstrukcija 3.042 metra duge betonske piste izvršena je 2022. godine. 

Prema poslednjim podacima, Međunarodni aerodrom Skoplje i Međunarodni aerodrom u Ohridu Sv. apostol Pavle (OHD) zabeležili su u prvih deset meseci 2023. godine ukupno 2.647.816 putnika, što je uvećanje od 30 odsto u odnosu na broj putnika u prvih deset meseci 2022. godine.

Istovremeno, ova dva aerodroma su u istom periodu zabeležili 19.935 letova, što je povećanje od 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd Nikola Tesla 2023: Šta je do sada urađeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>