• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija privela radnike aerodroma: Sumnja se da su ukrali satove, nakit i telefone dva miliona evra vrednosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija pronašla 29 luksuznih satova, 120 komada nakita, 22 premijum mobilna telefona i 13.000 evra gotovine

  • 0
Španija Tenerifi, zapolena robe Foto: Tanjug/AP

Čak 14 zaposlenih na aerodromu Tenerife Jug (Aeropuerto de Tenerife Sur Reina Sofia - TFS) privedeno je zbog sumnje da su ukrali skoro dva miliona evra vredne dragocenosti iz prtljaga putnika koji su se čekirali na ovom aerodromu na španskim Kanarskim ostrvima, kroz koji godišnje prođe 11 miliona ljudi. 

Policija (Guardia Civil) je potvrdila da je u akciji koja je izvedena u petak 17. decembra lišeno slobode 14 zaposlenih, ali da je pod istragom još 20 lica. 

Tokom akcije hapšenja, kod okrivljenih je pronađeno 29 luksuznih satova, 120 ogrlica, narukvica, prstenja, broševa od plemenitih metala, 22 najnovija modela premijum mobilnih telefona, elektronski uređaji poput tableta i laptopova, ali i 13.000 evra gotovine. 

Prema navodima policije, svaki od 14 privedenih, kojima su u pretresu ormarića, automobila i stanova pronađene dragocenosti, bili su zaduženi za pojedine delove ove pljačkaške operacije, navodi portal Shengenvisa.

Do istrage je došlo nakon što se pojavio uvećan broj putnika koji su se žalili da im nedostaju dragocenosti iz prtljaga.Iako su slučajevi krađe iz prtljaga na aerodromima retka pojava, postoji jednostavan način na koji možete da sprečite tako nešto, izveštava portal Euronews.

Umesto da svoje dragocenosti stavite u torbu ili kofer koji će biti u utrobi aviona, stavite ih u ručni prtljag. Pomaže i da svoje stvari rasporedite u dve manje - umesto u jednu veliku torbu.

Uz to, Euronews predlaže da vaš prtljag bude jarkih boja: tako će biti smanjena verovatnoća da neko greškom uzme vaš kofer ili torbu.

Aerodrom Tenegrife Jug, nazvan Reina Sofia (Kraljica Sofija) otvoren je 1978. godine, samo 20 meseci posle najveće nesreće u vazdušnom saobraćaju koja se dogodila na aerodromu koji danas nosi naziv Tenerife Sever (Ciudad de La Laguna Airport - TFN) kada je u sudaru dva aviona Boeing 747 na pisti poginulo 583 osoba.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia JU10 sletanje u Manilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>