• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Eurowings sve slabiji u Prištini, broj letova drastično smanjen, isplativost baze pod znakom pitanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za četiri i po godine letova sa aerodroma Priština, nisko-tarifna kompanija sa 37 inicijalnih letova nedeljno pala na svega 12 u sedam dana

  • 1

Kada je niskotarifna kompanija Eurowings otvorila bazu na aerodromu Adem Jašari u Prištini (PRN) polovinom 2019. godine, sa tog aerodroma imala je 37 letova nedeljno.

Međutim, umesto da se od tada broj letova uvećava - on je u konstantnom padu i pored toga što se putnički avio-saobraćaj posle pandemije kovida potpuno oporavio.

U leto 2020. - godinu dana posle otvaranja baze, zbog pandemije kovida, broj poletanja sa ovog aerodroma je više nego prepolovljen na samo 17. 

Po završetku pandemije Eurowings nikada nije dostigao početnu brojku: u avgustu 2022 ova kompanija ima 26 letova nedeljno iz Prištine.

U decembru 2022. broj letova pada na 20, da bi u decembru 2023. dodatno pao na 12 letova nedeljno, pa se postavlja pitanje isplativosti i iskoristivosti baze, navodi portal Zamaaero.

Kompanija koja je zapravo nisko-tarifna podružnica Lufthanse završila je prošlu godinu u Prištini sa najviše letova prema Dizeldorfu (DUS) i Štutgartu (STR): ove zime po tri leta nedeljno, Minhenu (MUC) - dva leta nedeljno i Frankfurtu (FRA) - jedan let nedeljno.

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BRANISLAV

    12. januar 2024. | 18:25

    Nema više ko da se iseli iz Prištine na zapad !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>