• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnici u SAD tokom 2023. godine pokušali da se ukrcaju u avione sa skoro 7.000 komada oružja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što svakako zabrinjava TSA je činjenica da je čak 93% pištolja i pušaka bilo napunjeno

  • 0
Pištolj torba Foto: Shutterstock

Dok avio-kompanije broje koliko su putnika prevezle u 2023. godini, Transportna sigurnosna agencija (Transportation Security Administration - TSA) sabira broj pištolja, pušaka i drugog oružja koje je našla u prtljagu Amerikanaca.

Agencija zadužena za obavljanje sigurnosnih provera na aerodromima u SAD u 2023. godini otkrila je 6.737 komada vatrenog oružja što predstavlja dosadašnji rekord. Poređenja radi, godinu dana ranije službenici TSA su pronašli 6.542 pištolja i pušaka, prenosi Simple Flying.

TSA je tokom prethodne godine pregledala prtljag preko 858 miliona putnika što znači da je na svakih milion putnika pronađeno 7,8 komada oružja, piše Simple Flying. Mada je njihov ukupan broj veći nego 2022. godine, količina oružja na milion putnika smanjena je u 2023. godini.

Ono što svakako zabrinjava TSA je činjenica da je čak 93% pištolja i pušaka bilo napunjeno.

Kazne za one koji u avion nameravaju da unesu vatreno oružje su veoma visoke. TSA takve putnike kažnjava sa 15.000 dolara, ali u tom trenutku to možda i nije njihova najveća briga.

SAD TSA aerodrom obezbeđenje Foto: Shutterstock

Nakon otkrivanja oružja u prtljagu, TSA službenici alarmiraju policiju koja potom, u zavisnosti od zakona savezne države, može da novčano kazni ili čak uhapsi putnika, piše Simple Flying.

SAD dozvoljavaju prenošenje vatrenog oružja avionom ali propisuju stroga pravila za njihov transport. Putnici koji žele da putuju sa puškom istu moraju da zaključaju u specijalnu torbu i predaju je prilikom prijavljivanja na let.

Putnici su dužni da tokom čekiranja skrenu pažnju službenicima da se u torbi nalazi oružje. Slična pravila važe i za prevoz municije.


(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>