• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Banja Luka u 2023. godini opslužio skoro pola miliona putnika, 120.000 više nego godinu ranije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strateški plan je izdvajanje subvencija kako bi avio-kompanije povećale broj letova iz Banja Luke. Aerodromi Republike Srpske u stalnoj komunikaciji sa Air Serbia kako bi se povećao broj letova između Srbije i Srpske

  • 0

Međunarodni aerodrom Banja Luka (BNX) završio je poslovnu 2023. godinu završio je sa opsluženih oko 460.000 putnika.

Ovo je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za 120.000 putnika, izjavila je direktorka Aerodroma Natalija Trivić.

Gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske, Trivićka je naglasaila da su za letnju sezonu planirani čarter letovi ka grčkim ostrvima Krit i Rodos, kao i let za Barselonu sa banjalučkog aerodroma, prenosi Tanjug.

"Strateški plan Aerodroma je izdvajanje subvencija kako bi se podstakle aviokompanije da povećaju broj letova iz Banja Luke", rekla je Trivićka u jutarnjem programu Javnog servisa ovog BH entiteta.

Istovremeno, u "Aerodromima Republike Srpske" saopšteno je da su "u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima kompanije Air Serbia" u vezi letova između Beograda i Banja Luke:

"Avio-kompanija Air Serbia razmatraće mogućnost povećanja broja avio–linija iz Beograda za Banja Luku, ali za početak ove godine ostaju dve", rečeno je u “Aerodromima Republike Srpske”, javlja portal Banjaluka.

(Tanjug/Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>