• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raspisan treći poziv za subvencionisanje avio-saobraćaja sa aerodroma Sarajevo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na prvom pozivu prijavile su se kompanije Ryanair, Wizz Air i Sun Express, a na drugom, LOT, TUI, Ryanair i LOT. Nezvanično se u Turističkoj organizaciji Sarajeva nadaju učešću Norwegiana i SAS-a

  • 0

Sa aerodroma Sarajevo (SJJ) u 2024. biće uvedeno mnogo novih letova kojima će iz celog sveta putnici dolaziti u prestonicu BiH, nadaju se u Turističkoj organizaciji Kantona Sarajevo, koja je 15. januara otvorila i treći poziv za subvencionisanje avio-saobraćaja "u svrhu razvoja turizma".

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju avio-kompanije koje su registrovane za pružanje usluga avio-saobraćaja i koje ispunjavaju Kriterijume za izbor prijava i dodelu sredstava.

Da bi avio-kompanija dobila subvencije, potrebno je da uspostavi bazu na aerodromu i da otvori nove destinacije za Sarajevo koje nisu postojale u periodu od 12 meseci od predviđenog početka saobraćaja, navodi se na internet stranici aerodroma.

Takođe, kompanija bi morala da uvede jednu ili više strateških linija za glavni grad BiH u skladu s listom strateških ruta definisanom od strane Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Aerodrom Sarajevo Sarajevo International Airport
Na kraju, subvencijama mogu da se nadaju kompanije koje uvode letove na postojećim strateškim rutama na kojima ima manje od pet letova, kao i kompanije koje uvode dugolinijske letove u trajanju od preko šest sati za Sarjaevo.

Na prvom pozivu o kom smo pisali, prijavile su se kompanije Ryanair, Wizz Air i Sun Express, a na drugom, LOT, TUI, Ryanair i LOT. Zahvaljujući ovim pozivima iz Sarajeva će se u 2024. leteti ka 10 novih destinacija, javlja Zamaaero.

Treći poziv je, navode mediji, raspisan iz želje da se kompanije Norwegian i SAS jave na poziv i otvore letove za skandinavske zemlje, u kojima živi veliki broj građana BiH.

Poziv je otvoren do 12. 2. 2024, sa periodom realizacije do 31.1 2. 2024. a linije (kao i prva dva puta) subvencioniše Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>