• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Terminator zadržan više časova na aerodromu: Švarceneger nije prijavio sat vredan desetine hiljada evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije poznato koliko je novca glumac morao da plati ali izvori navode da kazna može iznositi od 9.800 do 38.000 dolara

  • 0

Arnold Schwarzenegger Arnold Švarceneger Foto: Kerry Brown / AFP / Profimedia
Glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger "uhvaćen" je na minhenskom aerodromu sa skupocenim satom - koji nije prijavio nemačkoj carini.

Švarceneger je u sredu 17. januara putovao za Austriju, a nakon što je sleteo na aerodrom Minhen (MUC) službenici carine su ga zaustavili. Holivudski glumac je sa sobom nosio veoma vredan sat marke Audemars Piguet koji je planirao da proda na dobrotvornoj aukciji u Austriji.

Prema navodima nekoliko nemačkih portala, carinici su pronašli luksuzni sat u koferu Švarcenegera, koji je stigao letom iz Los Anđelesa, a onda su ga odvojili sa strane i držali ga na aerodromu tri sata, navodi Bild.

Skupoceni sat nije prijavio prilikom dolaska u Nemačku čime je prekršio zakone EU koji zahtevaju da putnici prijave robu ili količinu novca veću od 10.000 evra. Arnold Švarceneger to nije učinio zbog čega je zadržan na aerodromu nekoliko sati.

Nije poznato koliko je novca glumac morao da plati ali razni izvori navode da kazna može iznositi od 9.800 do 38.000 dolara, piše Aero Time.

Nakon tri sata zadržavanja, Švarceneger je pušten sa aerodroma i dozvoljeno mu je da nastavi put.

Sat koji je nosio, proizvod je Audemars Piguet, koja "veliku trojku" kompanija koje prave satove, sa početnim cenama po komadu od 17.000 dolara, pa do 100.000 dolara, navodi britanski Metro.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: RViPVO dovozi Deda Mraza i Dobre Vile: Humanitarna akcija na batajničkom aerodromu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>