• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aerodrom Beograd blokiran: Odloženi svi letovi, radi se kontradiverzioni pregled zgrade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odloženo je više od 30 letova avio-kompanija Air Serbia, Wizz Air, Lufthansa, Turkish Airlines, Air Montenegro i drugih

  • 0
BEG Salinger Igor

Polasci letova sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd (BEG) odloženi do daljnjeg su od nedelje (21. januar) u kasnim popodnevnim i ranim večernjim časovima.

Poslednji redovan polazak zabeležen je za Valensiju aviona Air Serbia na letu JU594 u 17:15.

Svi kasniji letovi su obustavljeni, a sudeći po snimcima koji korisnici dele na društvenim mrežama i putnici koji su se ukrcali u avione zamoljeni su da izađu iz njih i upute se "sa svojim stvarima i bording kartama" u aerodromsku zgradu.

BEG 21.01.2024. Flightradar24.com
Let JU544 Beograd za Milano je, pokazuju javno dostupni podaci servisa Flightradar24, je čak krenuo na poletanje, ali se sa rulne staze vratio nazad na gejt a putnici očigledno u aerodromsku zgradu.

Razlog za obustavu odlaznih letova i za više nego izvesno velike poremećaje u redu letanja koji će tek uslediti noćas i verovatno i sutra (ponedeljak 22. januar) je "greška u obaveznom toku kretanja putnika" saopšteno je iz Belgrade Airport.

Odloženo je (u trenutku pisanja teksta, oko 20:30 časova) više od 30 letova avio-kompanija Air Serbia, Wizz Air, Luftansa, Turkish Airlines, Air Montenegro i drugih

U dolaznom saobraćaju za sada su, prema podacima servisa Flightradar24, već otkazani današnji dolazni večernji letovi Air Serbia iz Frankfurta (JU335), Dizeldorfa (JU325), Berlina (JU355).

BEG Salinger Igor
Aero.rs nezvanično saznaje da je došlo do greške da su putnici iz Skoplja doveženi autobusom od aviona do aerodromske zgrade umesto na ulaz D2 na ulaz A3 na koji su i ušli u aerodromsku zgradu, na taj način zaobilazeći neophodnu kontrolu (jer Severna Makedonija nije Šengenska zona).

Greška je otkrivena kada su se već "izmešali" sa ostalim putnicima čime je došlo sa bezbednosnog aspekta do kontaminacije tranzitne zone.

U ovakvoj situaciji, propisi nalažu poptpuno pražnjenje kontaminirane zone i naknadni pregled svih prutnika pre nego što u nju ponovo uđu kako bi došli do aviona i nastavili putovanje.

ATR72 Salinger Igor
To je potvrdio i portparol Aerodroma Nikola Tesla u kratkoj poruci za Aero.rs portal: "Zbog greske u obaveznom toku kretanja putnika na aerodromskom terminalu, MUP vrsi vanrednu bezbednosnu kontrolu zgrade sto ce dovesti do potencijalnog kasnjenja letova u vecernjem i jutarnjim talasima"

"Sve aerodormske službe su u kontaktu sa ostalim učesnicima u avio-saobraćaju, i preduzimaju sve što je neophodno da se saobraćaj u što kraćem roku noromalizuje", navode na Aerodromu Nikola Tesla i "zahvaljuju se putnicima na razumevanju, i savetuju da prate red letenja na beg.aero"

(Aero.rs)

Video: British Airways u Beogradu posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>