• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudar Mitsubishija i Airbusa u Sidneju: Pikap se zakucao u motor aviona, vozač završio u bolnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mehaničari kompanije Jetstar su već istog dana otklonili štetu na motoru i Airbus A320 je već tokom poslepodneva vraćen u redovan saobraćaj. O sudbini vozila za sada nema informacija.

  • 0
Jetstar A320 Foto: Shutterstock

Aerodromsko vozilo i Airbus A320 avio-kompanije Jetstar sudarili su se na aerodromu u Sidenj.

Pikap Mitsubishi Triton Ute frontalno se sudario sa desnim motorom (motor br 2) putničkog aviona, a vozač je hitno prevezen u bolnicu.

Pomalo neobičan incident dogodio se na sidnejskom aerodromu Kingsford Smith (SYD) kada je službeno vozilo, pick-up proizvođača Mitsubishi, podleteo pod motor putničkog Airbusa A320 (VH-VQC). Do sudara je došlo u jutarnjim časovima u ponedeljak 22. januara u trenutku kada je aerodromski tegljač prevlačio A320 do gejta.

Medicinska služba aerodroma je veoma brzo reagovala i stigla na mesto sudara. Hitna pomoć je zbrinula povređenog vozača i prevezla ga u lokalnu bolnicu radi daljeg tretmana, piše 9News Australia.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se smrskano vetrobransko staklo Mitsubishija koji je ostao delimicno zgnječen ispod motora aviona. Let JQ760 iz Sidneja za Adelejd (ADL) koji je trebao da bude obavljen ovim avionom je otkazan, pokazuju podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24.

Mehaničari kompanije Jetstar su istog dana otklonili štetu na motoru i Airbus A320 je već tokom poslepodneva vraćen u redovan saobraćaj. U međuvremenu, aerodrom Sidnej i Jetstar su otvorili istragu kojom žele da utvrde kako je došlo do incidenta.

Popravka motora Airbusa A320 nije jeftina i 9News Australia prenosi da je šteta procenjena na oko 330.000 američkih dolara. Poređenja radi, polovni Mitsubishi pick-up sličan onom koji se sudario u Sidneju može da se kupi za od 16.000 do 23.0000 dolara.

Mitsubishi Triton Ute  je komercijalni naziv za autralijsko tržište veoma popularnog pickup modela Mitsubishi L200 kako ga prepoznaju u Evropi.

Prodavan je i pod nazivima i brendom Dodge D50, Dodge Ram 50 and Plymouth Arrow kao i Mitsubishi Mighty Max, Colt, Storm i Magnum. Zavisno od varijante i konfiguracije, može imati 4x4 pogon i otvoreni ili zatvoreni teretni deo uz kabinu za vozača i četiri putnika.

(Aero.rs)

Video: Kako su helikopteri MUP Srbije obuzdavali vatrenu stihiju: Snimci iz pilotske kabine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>