• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Nikola Tesla: Sporazum o produženju Kolektivnog ugovora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan Sporazum o produženju Kolektivnog ugovora na aerodromu Nikola Tesla

  • 0
Aerodrom, Avioni, Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla Nikola Tomić

Reprezentativni sindikati na beogradskom aerodromu Nikola Tesla potpisali su Sporazum o produženju kolektivnog ugovora, koji će važiti do 1. marta 2027. godine.

Ovim sporazumom, zadržavaju se sve postojeće prinadležnosti i beneficije za zaposlene, bez ikakvih promena u pogledu gubitka već stečenih prava i povoljnosti, saopštili su Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Kako je navedeno, sporazum je identičan prethodnom, obezbeđujući da zaposleni na aerodromu i dalje imaju prava kao što su solidarna pomoć, jubilarne nagrade i ostali benefiti koji su definisani prošlim kolektivnim ugovorom.

"Nijedno pravo zaposlenih nije ugroženo, a sve što smo imali po starom ugovoru, nastaviće da važi i u narednom periodu", rekao je predsednik sindikata Sloga na beogradskom aerodromu Nikola Tesla Aleksandar Matić.

Detalji sporazuma biće dostupni na oglasnoj tabli u modularnom objektu koji se nalazi van obezbeđivano-restriktivne zone aerodroma.

Aerodrom parking Salinger Igor
Ovaj sporazum je napravljen na temeljima prvog kolektivnog ugovora koji je uspostavljen nakon što je francuska kompanija Vinci Airports preuzela koncesiono upravljanje aerodromom Nikola Tesla, navodi Tanjug i dodaje da se njime "potvrđuje kontinuitet u poštovanju prava i beneficija zaposlenih u skladu sa standardima koje je uspostavio koncesionar".

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>