• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kojim aerodromima putnici doživljavaju naviše stresa: Londonski Getvik na prvom mestu, sledi Istanbul

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraživanje koje je sprovedeno na više od 1.500 putnika koji su tokom prošle godine imali barem dva međunarodna putovanja pokazuje da je pet najstresnijih aerodroma u Evropi, a pet u Sjedinjenim Državama

  • 0
Istanbul novi aerodrom Foto: Shutterstock/Ancapital

Londonski aerodrom Getvik (LGW), drugi po veličini u Velikoj Britaniji (posle aerodroma Hitrou, LHR) je nastresniji aerodrom na svetu, pokazalo je istraživanje sajta za informisanje o vizama VisaGuide.World.

Drugo mesto zauzima aerodrom u Istanbulu (IST), koji je najprometniji aerodrom u Evropi, sa preko 64 miliona putnika u 2022, prenosi Euro Weekly News i dodaje da veličina ovog najprometnijeg evropskog aerodroma, koji se prostire na preko 76 miliona kvadratnih metara, često predstavlja izazove za navigaciju za putnike.

Na trećem mestu je nemački aerodrom u glavnom gradu Bavarske, Minhenu (MUC), koji obavlja upola manje putničkog saobraćaja u odnosu na Istanbulski aerodrom, ali je znatno manji po veličini.

Međunarodni aerodrom u Denveru (DEN) u Sjedinjenim Američkim Državama je na četvrtom mestu, a sledi aerodrom Hitrou (LHR), drugi najprometniji aerodrom u Evropi.

Ostali aerodromi koji spadaju u prvih 10 najstresnijih uključuju Međunarodni aerodrom Los Anđeles (LAX), Međunarodni aerodrom Rim - Fjumićino (FCO), Međunarodni aerodrom Dalas - Fort Vort (DFW), Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi (JFK) u Njujorku i Međunarodni aerodrom O’Hare (ORD) u Čikagu.

U toku istraživanja je anketirano 1.642 putnika iz 53 zemlje, koji su obavili najmanje dva međunarodna putovanja 2023. godine, koji su odgovarali na pitanja o aspektima putovanja avionom koji izazvaju stres, kao što su veliki broj putnika, prepuni aerodromi, česta kašnjenja i udaljenost aerodroma od centra grada.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>