• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milijarda dolara za unapređenje aerodromske infrastrukture: FAA obezbedila sredstva "za manje projekte"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predviđeno je da novac bude potrošen na unapređenja sistema za transport prtljaga, povećanja kapaciteta gejtova i obezbeđivanje dodatnog prostora za bezbednosne preglede

  • 0
Avion Ameriken Erlajnz American Airlines aerodrom Pitsburg Foto: Tanjug/AP

Federalna uprava za civilno vazduhoplovstvo SAD (Federal Aviation Administration - FAA) uložiće skoro milijardu dolara u projekte unapređenja infrastrukture domaćih aerodroma.

Ukupno 114 aerodroma širom Sjedinjenih Američkih Država treba da dobije sredstva iz državnog budžeta.

Predviđeno je da suma od 970 miliona dolara bude potrošena na manje infrastrukturne projekte poput unapređenja sistema za transport prtljaga, povećanja kapaciteta gejtova i obezbeđivanje dodatnog prostora za bezbednosne preglede, piše Aero Time.

Ministarstvo transporta (Department of Transportation -  DoT) najavilo je novi program u četvrtak 15. februara, a isti se realizuje u okviru infrastrukturnog zakona. Njime su ranije već finansirani projekti u vrednosi od dve milijarde dolara.

Najvažniji radovi obaviće se na aerodromima Vašington Dales (IAD), Čikago (ORD), Dulut (DLH) i drugim vazdušnim čvorištima u 44 saveznih država SAD.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>