• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katastrofa izbegnuta za dlaku: Požar u blizini vršačkog aerodroma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći put vatrena stihija ugrozila bezbednost, ovaj put požar prečnika pola kilometra prišao na samo 200 metara od benzinske pumpe pune goriva. Trening centar Vazduhoplovne akademije se svojom objavom na društvenim mrežama zahvalio vatrogascima koji su pobedili vatrenu stihiju

  • 0

Još jednom je, zahvaljujući brzini i požrtvovanosti ljudi iz Vazduhoplovne akademije i gradske vatrogasne jedinice, na vršačkom aerodromu izbegnuta tragedija.

Treći put od početka godine u blizini piste aerodroma koji koristi Vazduhoplovna akademija buknuo poljski požar koji se, potpomognut jakim udarima vetra, širio ka bezninskoj pumpi na aerodromu.

Samo pukim čudom 19. februar nije upisan crnim slovima u istoriji ovog grada i same akademije. I ponovo - za sprečavanje katastrofe velikih razmera bili su zaslužni vršački vatrogasci i pripadnici odeljenja za održavanje aerodroma.

Ovaj put, vatrena stihija prečnika pola kilometra je stigao na svega 200 metara od pumpe pune goriva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by TC Aviation Academy (@tcaviationacademy)

Rukovodilac Trening-centra, Miloš Đokić, objasnio je da je ovo prvi put da je vatra stigla tako blizu:

“Plamen je buktio sa okolnih oranica, na kojima su nesavesni ratari palili žetvene ostatke. Prvi put nam je vatra prišla tako blizu i stigla do drenažnog kanala koji je, srećom, bio očišćen, pa je primirio prvi udar - izjavio je Đokić novinaru Novosti.

Vetar je vatru najpre "gurao" ka aerodromu, a onda je promenio smer i, posle četvorosatne borbe, zaposlenima i vatrogascima omogućio da ipak odbrane Aerodrom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by TC Aviation Academy (@tcaviationacademy)

Trening centar Vazduhoplovne akademije se svojom objavom na društvenim mrežama zahvalio vatrogascima koji su pobedili vatrenu stihiju.

Nažalost, i sportski aerodrom u Divcima kraj Valjeva bio je 11. februara  na meti požara. Ni u ovom incidentu nije bilo poginulih i povređenih, ali je pričinjena manja materijalna šteta: avioni i hangari kluba nisu zahvaćeni.

(Aero.rs)

Video: Pogledajte helikoptere MUP u borbi sa vatrom: Snimak odozgo gašenja požara u Bloku 70

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>