• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Sarajevo dočekao nove letove: Norwegian otvara linije prema Oslu i Stokholmu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niskotarifni avio-prevoznik Norweigan Air AS dobio na javnom pozivu Kantona Sarajevo pravo na linije ka skandinavskim centrima

  • 0

Aerodrom Sarajevo Shutterstock/Alekk Pires
Avio-kompanija Norweigan Air AS (DY) uskoro će otvoriti direktne linije iz Sarajeva za Oslo (OSL) i Štokholm (ARN). Ova niskotarifna kompanija jedina se prijavila na poslednji javni poziv za subvencionisanje avio-saobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Tenderima za subvencije Aerodrom Sarajevo (SJJ) je u proteklih godinu dana pokušao drastično da pojača broj linija i kompanija koje glavni grad BiH povezuju sa svetom, o čemu je portal Aero.rs više puta pisao.

Na poslednji javni poziv koji je bio otvoren do 12. februara, stigla je i prijava avio-kompanije Air Arabia, koja je u oktobru prošle godine najavila pokretanje novih linija sa piste u Sarajevu, ali ona nije razmatrana zbog kašnjenja.

Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama koje su od strateškog značaja za BiH.

Kao krajnji rezultat, ove godine Sarajevo će, osim sa ova dva skandinavska grada biti povezano i sa Milanom (MXP), Geteborgom (GOT), Londonom (STD), Memingenom(FMM), Briselom (BRU), Solunom (SKG), Antalijom (AYT), Izmirom (ADB), Atinom (ATH) i Skopljem (SKP).

Norweigan Air AS je kompanija koja u svojoj floti ima 39 operativnih aviona tipa Boeing 737-800. Prosečna starost flote je 9.2 godine.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>