• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom u Ajndhovenu se u februaru 2027. zatvara na pet meseci zbog renoviranja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom u Ajndhovenu koriste uglavno niskobudžetski avio-prevoznici, uključujući turski Pegasus Airlines , Ryanai, Aegean Airlines, Wizz Air, SunExpress, TUI fly i Transavia

  • 0
Eindhoven airport aerodrom Foto: Shutterstock/VanderWolf Images

Aerodrom u holandskom gradu Ajndhovenu (EIN) će u februaru 2027. godine biti zatvoren na pet meseci zbog renoviranja piste koja će biti opremljena instalacijama za sletanje po magli, navodi holandski list Telegraf pozivajući se na nekoliko izvora.

Avio-kompanije i firme za iznajmljivanje automobila i ketering koje rade na aerodromu će zbog zatvaranja ostati bez prihoda u tom periodu, prenosi NL tajms.

Avio-kompanija Transavia i turistička agencija TUI potvrdile su da su obaveštene o zatvaranju.

Eindhoven airport aerodrom Foto: Shutterstock/TonyV3112
Transavia je odbila dalji komentar, dok će TUI će komentarisati ovo pitanje nakon sastanka sa direktorom aerodroma u Ajndhovenu.

Kompanija za iznajmljivanje automobila Enterprise ima 100 automobila na aerodromu i deset zaposlenih, a njen izvršni direktor Tomas Volters smatra da bi zatvaranje aerodroma biti "veliki udarac" za firmu.

"Prometa neće biti, a mi i dalje imamo troškove za iznajmljivanje, plate, putnu taksu za automobile i osiguranje. Aerodrom mora da nađe odgovarajuće rešenje", rekao je Volters.

Turističko udruženje ANVR navodi da ima još dovoljno vremena za dogovor u naredne tri godine i veruje da će on biti postignut.

Aerodrom u Ajndhovenu koriste uglavno niskobudžetski avio-prevoznici, uključujući turski Pegasus Airlines (PC), irski Ryanair (FR), grčki Aegean Airlines (A3), mađarski Wizz Air (W6) SunExpress (XQ) TUI fly i  Transavia Transavia (HV) .

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Pariz Šarl de Gol aerodrom (CDG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>