• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Čačka: Planski akt za dogradnju piste na Moravi treba da bude usvojen, u planu i kargo terminal

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Morava će i ove godine tokom letnjih meseci pored letova za Istanbul i Beč biti povezana sa Tivtom.

  • 0
Aerodrom Morava u  Lađevcima Foto: RINA

Planski akt za dogradnju piste na aerodromu Morava (KVO) u Ladjevcima "se već dugo radi i treba da bude usvojen kako bi se produžila pista kao i parking za avione", rekao je za RINU Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Prem rečima Todorovića Vlada je voljna da uloži sredstva i za kargo terminal što će pomoći domaćim privrednicima za izvoz robe u zemlje Evrope, što je komfornije a i jeftinije od kamiona.

"Neminovno je da je aerodrom postavljen sjajno, jer pola miliona ljudi gravitira ka njemu i on sigurno ima budućnost", smatra Todorović.

Aerodrom Morava i ove godine tokom letnjih meseci pored letova za Istanbul i Beč biti povezana sa Tivtom.

Aerodrom Morava Aerodrom "Morava" / Foto: Rina

"To je let za koji vlada najveća potražnja, uvek je popunjen. Nadam se da će se otvoriti još neke destinacije. Korona je dosta omela rad ovog aerodroma, mnogi letovi su otkazivani. Mi smo imali u planu i putovanje za Malme, a tada smo već ušli u dogovor i sa Air Serbia da se leti za Istanbul, Solun i Tivat i to je bio plan za narednih pet godina, gde bi on već treće godine poslovao pozitivno, inače država još uvek sufinansira aerodrom u Lađevcima", kaže gradonačelnik Čačka

(RINA/Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>