• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodromi Crne Gore dobili novog direktora i predsednicu odbora: Opština Zeta podnela prijave protiv smenjenih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opština Zeta je podnela Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vladana Draškovića, nedavno smenjenog direktora Aerodroma Crne Gore, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja

  • 0
Aerodrom Podgorica Aerodromi Crne Gore

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore smenio je Vladana Draškovića sa pozicije izvršnog direktora. Vršilac dužnosti izvršnog direktora biće zamjenik, mr Petar Radulović, saopšteno je iz ACG.

Imenovan je i novi novog Odbora direktora Aerodroma Crne Gore a odmah zatim  održana je i prva konstitutivna sjednica u Podgorici na kojoj je Jelena Maraš imenovana za predsednicu. Članovi Odbora direktora su Nikola Bajčetić, Stefan Madžgalj, Lazar Bojanić i Rade Grujičić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aerodromi Crne Gore (@aerodromi_cg)

„Odbor direktora Aerodroma Crne Gore predano će raditi na intenziviranju svih aktivnosti tokom ljetnje sezone koja u avijaciji počinje 31. marta“, navedeno je iz Odbora.

Skoro istovremeno, opština Zeta je podnela Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vladana Draškovića, nedavno smenjenog direktora Aerodroma Crne Gore, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, preneli su mediji u Crnoj Gori.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Eldin Dobardžić, bivši predsednik odbora direktora iste kompanije.

Oni tvrde da su Drašković i Dobardžić omogućili firmama Royal plus i Halo taksi, koje imaju istog vlasnika i izvršnog direktora, da pružaju usluge taksi prevoza sa aerodroma, dajući im u zakup taksi stajališta, iako ta privredna društva prema Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju to ne smeju da rade na teritoriji Opštine Zeta.

Aerodrom Podgorica Aerodromi Crne Gore

Krivičnu prijavu u ime Opštine Zeta predao je Milan Stanović, v.d. sekretara za uređenje prostora, zaštitu životne sredine i saobraća

Stanović je naveo da je povređen član 416 stav 3 Krivičnog zakonika Crne Gore omogućivši ovim privrednim subjektima da bez poštovanja Zakona o drumskom saobraćaju obavljaju usluge taksi prevoza na teritoriji Opštine Zeta, prenosi Dan.

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>