• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ryanair stigao u Sarajevo: Prvi let iz Geteborga, do kraja nedelje i iz Londona, Brisla, Bergama i Memingena

Vreme čitanja: oko 1 min.

U narednim danima, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, počinju letovi irske kompanije za Englesku, Belgiju, Nemačku i Italiju a u junu i za Grčku

  • 0
Ryanair Sarajevo otvaranje linije Međunarodni Aerodrom Sarajevo

Ryanair (FR) je danas otpočeo sa letovima iz Sarajeva po prvi put, čime je glavni grad Bosne i Hercegovine postao njihova druga destinacija u ovoj državi.

Boeing 737-800 (EI-DWR) iz Geteborga na letu FR3696 sleteo je na pistu sarajevskog aerodroma u 08:20 po lokalnom vremenu i dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim topovima

Ove nedelje, najveća evropska aviokompanija će dodati letove iz Šarleroaa, Bergama i Memingena za Sarajevo, a zatim i iz Soluna u junu.

Na konferenciji za novinare održanom u Informativnom centru Turističke zajednice Kantona Sarajevo na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, prisutnima su se obratili predsednik Turističke zajednice KS, Haris Fazlagić, i direktorka Sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, Vedrana Vikić Musić.

Fazlagić je istakao kako je otvaranje ove linije rezultat javnog poziva za subvencionisanje avio-saobraćaja, sprovedenog u saradnji između Turističke zajednice, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vlade KS.

"Mi u Turističkoj zajednici KS imamo velike planove i očekivanja od predstojeće letnje sezone, a mogućnost većeg broja letova sigurno će pomoći u ostvarenju naših ciljeva", kaže Fazlagić.

"Uložili smo veliki trud kako bismo sproveli u delo mogućnost subvencionisanja aviokompanija radi proširenja mreže destinacija iz Sarajeva, i taj trud se isplatio", izrazila je zadovoljstvo postignutim Vikić Musić.

U narednim danima, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, počinju avio-operacije Ryanaira za London, Brisel, Memingen, Milano a u junu i za Solun "čime će putnicima biti pružene dodatne mogućnosti za putovanja i povezanost sa atraktivnim evropskim destinacijama", navode u Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Ryanair je prethodno najavio planove da tokom prve godine poslovanja u i iz Sarajeva preveze oko 200.000 putnika, navodeći da je to tek "početak" za grad, ali je za sada isključio osnivanje baze.

(Aero.rs)

Video: Posao na 11.000 metara: Kabinska posada Air Serbia na letu Beograd -Pariz

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>