• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgurali aviona težak 60 tona električnim vozilom: Prvi letovi u Beogradu opsluženi u potpunosti na struju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otpremljeni su letovi avionima Air Serbia Airbus A319, YU-APL koji je poleteo iz Beograda ka Podgorici i YU-APF, koji je poleteo iz Beograda ka Tivtu

  • 0
Air Serbia Menzies Aviation Air Serbia

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia (JU) i britanski hendleing operater Menzies Aviation obavili su danas na beogradskom aerodromu Nikola Tesla otpremu redovnih letova uz korišćenje vozila isključivo na električni pogon.

Air Serbia saopštila je da to prva u potpunosti "električna rotacija" u Srbiji i u regionu.

Otpremljeni su letovi avionima Air Serbia Airbus A319, YU-APL koji je poleteo iz Beograda ka Podgorici i YU-APF, koji je poleteo iz Beograda ka Tivtu.

Air Serbia Menzies Aviation Air Serbia
"Ova inicijativa predstavlja korak ka smanjenju karbonskog otiska", kaže generalni direktor Air Serbia Jirži Marek. i dadaje da "Air Serbia kontinuirano teži društveno odgovornom poslovanju, a današnja prekretnica potvrđuje našu predanost u tom pogledu".

Air Serbia i Menzies Aviation su u oktobru 2023. godine potpisali Memorandum o razumevanju, čime je pokrenuta promena operatera zemaljskog opsluživanja na beogradskom aerodromu u cilju unapređenja nivoa usluge srpske nacionalne avio-kompanije i boljeg korisničkog iskustva putnika, saopštila je Air Serbia.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Air Serbia (@airserbia)

Menzies Aviation, koji je 5. marta ove godine od kompanije Belgrade Airport preuzeo poslove zemljaskog opsluživanja letova Air Serbia, u svom voznom parku ima veći broj vozila na električni pogon, navedeno je u u saopštenju.

Dodaje se da je Menzies Aviation "vodeći pružalac usluga koji u Beogradu obavlja opsluživanje vazduhoplova, registraciju putnika i prtljaga, kao i njihovo ukrcavanje na letove Air Serbia".

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Noćne operacije Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>