• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Mostar dobio novo ruho: Sve spremno za doček aviona iz Beograda 15. aprila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avionom srpske avio-kompanije na otvaranje 25. Međunarodnog sajma privrede najavljen je i dolazak predsednika Srbije Aleksandara Vučića

  • 0
Foto: Klix.ba

Aerodrom Mostar (OMO) dobio je novi izgled. Obnovljena je aerodromska zgrada i njeno okruženje, uključujući parking, a 15. aprila, kada na pistu ovog aerodroma sleti avion Air Serbia obeležiće se početak rada u novom ruhu, u koji je uloženo oko 100.000 KM (nešto više od 50.000 evra).

Tehničke pripreme za otvaranje novih avionskih linija takođe su gotove, potvrdio je direktor mostarskog aerodroma Marko Đuzel portalu klix.ba.

U prvom avionu Air Serbia koji će sleteti u Mostar najavljeno je da će biti i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kako bi prisustvovao otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u gradu na Neretvi.

“Drugi redovni let između Beograda i Mostara (i obratno) biće 19. aprila. Nakon toga biće uspostavljene italijanske rute i druge avio-linije. Od 1. maja treba da imamo 14 redovnih letova i četiri do pet čarter letova nedeljno”, rekao je Đuzel.

Osim redovnog avio-saobraćaja sa Beogradom, veze će biti uspostavljene za Zagreb, Minhen, Rim, Veronu, Bari, ali i čarter letovi za Irsku i Siciliju tokom letnje sezone.

Od jula se planira i otvaranje sezonske čarter linije ka Bejrutu.

Aerodrom Mostar Foto: Marin Margeta/Aerodrom Mostar
"Prema postavljenim planovima o kojima se još pregovara, između Mostara i Bejruta letelo bi se tokom jula, avgusta i septembra", prenosi portal Klix.

Ove godine, aerodrom koji spaja najveći grad Hercegovine sa svetom trebalo bi da ostvari dolazak oko 40.000 putnika, što će biti duplo više nego lani.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Nikola Tesla Beograd: Check in i Terminal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>