• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanci produžili rok za postavljanje novih skenera: Putnici i dalje mogu da ponesu samo 100 ml tečnosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvobitna namera britanskog Ministarstva saobraćaja bila je da svi britanski aerodromi uvedu tomografske 3D skenere do 1. juna ove godine, ali sada je ovaj rok produžen za 12 meseci

  • 0
Avion putovanje, tečnost flaša Foto: Shutterstock

Putnici koji lete iz Velike Britanije će i dalje moći da ponesu na let samo 100 mililitara tečnosti, nakon što je Vlada Britanije produžila rok za uvođenje novih bezbednosnih skenera na britanskim aerodromima za godinu dana.

Prvobitna namera britanskog Ministarstva saobraćaja da svi britanski aerodromi uvedu 3D skenere do 1. juna ove godine, ali sada je ovaj rok produžen za 12 meseci, prenosi The Guardian.

Najveći eliki britanski aerodromi Hitrou (LHR) i Getvik (LGW), kao i kompanija Manchester Airports Group, u čijem vlasništvu su aerodromi Mančester (MAN) i Stansted (STN), su još u januaru rekli da neće moći da ispoštuju prvobitni rok.

Oni su tada naveli da će novi skeneri, prema očekivanjima, biti potpuno funkcionalni u 2025. godini.

Novi skeneri koji su već uvedeni na aerodromima London siti (LCY) i Tisajd (MME), koriste kompjutersku tomografiju za dobijanje jasnijih i preciznijih slika, prenosi Tanjug.

Avion putovanje, tečnost flaša Foto: Shutterstock
Oni, kako se navodi, mogu da tačno otkriju eksploziv, tako da uklanjanje posuda i boca sa tečnošću sa letova zbog bezbednosti više neće biti potrebno.

London je uveo ograničenja na maksimalnu količinu tečnosti koju je moguće uneti na let u 2006. godini nakon što su tamošnje snage bezbednosti osujetile plan da se postavi bomba na jedan od transatlantskih letova.

Napadači su tada planirali da sakriju eksploziv u boci bezalkoholnog pića i unesu ga na let.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>