• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Tivat čeka leto: Saniran krov, otvara se Terminal 2, biće potrebno još radnika tokom sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim popravke krova, unapređena klimatizacija, a u maju se očekuje otvaranje terminala 2 koji je sada rezervisan samo za odlaske. Uskoro i konkurs za sezonske radnike na aerodromu

  • 0

Tokom zimske sezone izvršena je sanacija krova Terminala 1 na aerodromu Tivat. Istovremeno, unapređen je i sistem klimatizacije, koji je bio predmet mnogih žalbi putnika, a sledi saniranje enterijera terminala.

Direktor aerodroma, Vladimir Praščević, navodi da se već otvaraju nove linije (letnja sezona u avijaciji počela je poslednjeg dana marta), a Tivat, za sada, ima dovoljan broj sezonskih radnika što omogućava bezbedne i sigurne operacije.

"Za period do špica sezone imamo dovoljan broj zaposlenih. Međutim, od juna do septembra imamo evidentnu najavu povećanja saobraćaja u odnosu na prošlu godinu zbog čega će nam trebati dodatan broj izvršilaca. Uskoro će biti objavljen novi oglas", najavio je Praščević.

Aerodrom Tivat će proširiti kapacitete tokom maja otvaranjem vrata Terminala 2 koji se koristi samo za odlaske. Na taj način će se rasteretiti Terminal 1 i smanjiće se gužve, navode ACG.

Praščević je naglasio da je aerodromu potrebna i logistika ostalih službi, među kojima i Sektora granične policije.

"Nadam se da će i kolege uspeti da premoste nedostatak izvršilaca da bismo Terminal 2 otvorili u najavljenom periodu tokom maja", rekao je on.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje linije Izmir-Tivat Air Montenegro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>