• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kadrovanje Aerodroma Crne Gore: Vladan Drašković ponovo v.d. direktora, Petar Radulovic ostaje zamenik

Vreme čitanja: oko 1 min.

U očekivanju rezultata međunarodnog konkursa za izbor novog izvršnog direktora ACG, pre samo dve nedelje razrešeni direktor Drašković postaje vršioc dužnosti a tada imenovani v.d. direktora Radulović - njegov zamenik

  • 0
Vladan Draskovic, ACG Aerodromi Crne Gore

Do izbora izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore na međunarodnom konkursu koji je objavljen juče, vršilac dužnosti će biti Vladan Drašković, jednoglasno je odlučio Odbor direktora.

Petar Radulović, koji je do sada bio vršilac dužnosti izvršnog direktora, ostaje na poziciji zamenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, saopšteno je iz državnog aerodromskog operatera.

Odbor direktora "smatra da je, u ovom trenutku, najvažnije da Aerodromi Crne Gore tokom letnje sezone funkcionišu efikasno i stabilno, između ostalog, i s obzirom na rast broja putnika u odnosu na 2019. godinu"

Otvaranje linije Izmir-Tivat Aerodromi Crne Gore

Podsetimo, Drašković je razrešen funkcije izvršnog direktora pre samo dve nedelje, o čemu je Aero.rs pisao. Tada je za vršioca dužnosti izvršnog direktora imenovan Petar Radulović koji je, inače, na poziciji zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore od maja 2021. godine. Radulović ostaje na funkciji zamjenika izvršnog direktora.

Vladan Drašković imenovan je prvi put za v.d. izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore u avgustu 2022., da bi mesec dana kasnije preuzeo funkciju u punom kapacitetu.

Pre toga je obavljao funkciju pomoćnika direktora za komercijalne poslove ACG.

U tada objavljenoj njegovoj biografiji, ACG je navela "međunarodno iskustvo u avijaciji i korporativnom upravljanju koje je sticao u LSG Lufthansa Service Holding AG od 2013. godine." kao i da je "Drašković je učestvovao u puštanju u rad jedinica za zemaljsko opsluživanje (ground service, in-flight logistics, airline catering) na aerodromima Domodedovo i Čeljabinsk"

Pored toga, "vodio je projekte gradnje novih jedinica na aerodromima Soči i Riga, i sa pozicije generalnog direktora upravljao jedinicama iz kategorije 150+ zaposlenih na aerodromima Krasnojarsk i Lagos"

ACG saopštili su da su d 1. januara do 7. aprila 2024. godine opslužili preko 360 hiljada putnika što je 27 procenata više u odnosu na isti period 2019. godine.

(Aero.rs)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>