• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

FOD Walk na aerodromu u Podgorici: Stotinu zaposlenih uklanjalo strane objekte sa operativnih površina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz ACG ističu da se piste i manevarske površine redovno održavaju kao i da se ovakvim akcijama jača kolektivna svest o sigurnosti u vazduhoplovstvu

  • 0
FOD Walk Podgorica Foto: Facebook/Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore organizovali su FOD Walk u Podgorici (TGD) kako bi se sakupili svi otpaci sa operativnih površina.

U tradicionalnoj godišnjoj FOD (Foreign Object Debris - ostaci stranih objekata) šetnji učestvovalo je oko 100 zaposlenih na podgoričkom aerodromu, objavilo je danas (30. april) preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG).

Cilj šetnje bio je da se na operativnim površinama podgoričkog aerodroma sakupe otpaci i svi strani predmeti koji mogu uticati na bezbednost operacija.

Iz ACG ističu da se piste i manevarske površine redovno održavaju kao i da se ovakvim akcijama jača kolektivna svest o sigurnosti u vazduhoplovstvu. U FOD Walk su učestvovali radnici iz administracije, zaposleni u Jugopetrolu i Montenegro Duty Free.

Slična akcija organizovana je ranije ovog meseca i na tivatskom aerodromu (TIV). FOD Walku Tivtu  je bio takmičarskog karaktera, pa su svi učesnici podeljeni u grupe obilazili operativne površine i uklanjali pronađeni strane objekte, pri čemu je pobedu odnela grupa koja je sakupila najveću količinu FOD, navodi ACG.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>