• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlučeno: Nekadašnji direktor aerodroma Dubrovnik vodiće aerodrome Crne Gore

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roko Tolić proveo više od 20 godina na raznim menadžerskim pozicijama na dubrovačkom aerodromu, visoko pozicioniran i u međunarodnim organizacijama

  • 0
Aerodrom Podgorica Aerodromi Crne Gore

Nekadašnji generalni direktor Aerodroma Dubrovnik (DBV), Roko Tolić, izabran je da bude na čelu Aerodroma Crne Gore, potvrdio je crnogorski državni operatwr aerodroma

Tolić je  od 2009. do 2018. vodio aerodrom u Ćilipima kraj Dubrovnika. On je trenutno na čelu sektora za trgovinu Aerodroma Dubrovnik.

Pegaus Airlines Podgorica Ankara otvaranje linije Aerodromi Crne Gore

"Čvrsto smo uvereni da će Rokoo Tolić znanjem, iskustvom i energičnom vizijom opravdati naše poverenje i ispuniti očekivanja države i najšire javnosti", navodi se u informaciji objavlejnoj na stranici Aerodroma Crne Gore.

Pod Tolićevim rukovodstvom nalaziće se ubuduće aerodromi Podgorica (TGD) i Tivat (TIV).

Aerodrom Podgorica je tokom prvog kvartala ove godine zabeležila 268.999 putnika, što je povećanje od 5.5% u odnosu na 2023, dok je Tivat zabeležio 50.785 putnika u istom periodu, što je povećanje od 1.6% u poređenju sa prošlom godinom, ali i dalje 21.7% manje nego pre pandemije.

Tolić je inače više od 20 godina bio "vezan" za aerodrom Dubrovnik, gde je od 2001. do 2009. bio direktor zajedničkih poslova, a od 2009. do 2018. je bio na poziciji glavnog direktora.

Aerodrom Tivat Salinger Igor

U tom periodu, kako se navodi u njegovoj biografiji, bio je zadužen, između ostalog, za sprovođenje EU projekta razvoja i obnove aerodroma u Dubrovniku, a prethodno i za uspostavljanje sistema bezbednosti. Od 2018. godine do danas je bio angažovan na poziciji direktora sektora trgovine.

Od 2009. godine je član borda Međunarodnog udruženja izvršnih direktora aerodroma (IAAE), a od 2011. je i član komiteta za bezbednost u Međunarodnom savetu aerodroma (ACI). Istovremeno je i ovlašćeni oditor za zaštitu vazdušnog saobraćaja u Međunarodnom udruženju civilnog vazduhoplovstva (ICAO).

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>