• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve više putnika na aerodromu u Ljubljani: Povećanje zabeleženo i u aprilu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među avio-kompanija sa najviše ponuđenih kapaciteta u aprilu našle su se one iz Star Alliance saveza

  • 0
Aerodrom Ljubljana LJU Aero.rs/privatna arhiva

Aerodrom Jože Pučnik u Ljubljani (LJU) je tokom četvrtog meseca 2024. godine zabeležio povećanje u broju opsluženih putnika. Kroz terminal najprometnijeg vazdušnog čvorišta u Sloveniji u aprilu je prošlo 111.414 putnika.

To predstavlja povećanje od 17,1% u odnosu na prošlu godinu. Ljubljana je ipak daleko od rezultata iz aprila pretpandemijske 2019. godine kada je usluge aerodroma koristilo 29,5% putnika više, preneo je Ex-Yu Aviation News. U prvoj trećini godine Ljubljana je opslužila ukupno 369.231 putnika - 24,5% više nego 2023. godine, odnosno 26,2% manje nego u rekordnoj 2019. godini.

Aerodrom Jože Pučnik Ljubljana Salinger Igor

Među avio-kompanija sa najviše ponuđenih kapaciteta u aprilu našle su se one iz Star Alliance saveza. Lufthansa (LH), Turkish Airlines (TK) i Swiss (LX) su u četvrtom mesecu pustili najviše karat u prodaju na letovima od i do Ljubljanje

Iza giganata Star Alliance našli su se Transavia (HV) i Air Serbia (JU) koji su zauzeli četvrto i peto mesto po broju ponuđenih sedišta.

(Aero.rs)

Video: ATR 72 srs.600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>