• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da njima bude lakše: Aerodromi iz regiona u projektu za osobe sa smanjenom pokretljivošću i invalididetom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do 30. juna 2026. 16 partnera (među kojima su uz ACG još četiri aerodroma iz regiona) radiće na razvoju pametne transportne mreže dostupne putnicima sa invaliditetom i smanjenom pokretljivosti

  • 0
Aerodrom Podgorica Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore pridružili su se realizaciji međunarodnog projekta "DANOVA NEXT" koji je finansiran iz Evropskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj projekat usmeren je razvoju pametne transportne mreže za pristupačnost putnicima sa invaliditetom i smanjenom pokretljivosti na području zemalja Dunavske regije kroz - kako se navodi u saopštenju - inovativne usluge.

U realizaciji projekta učestvuju partneri iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Crne Gore. Od 16 učesnika u projektu - pet su aerodromi, odnosno aerodromska preduzeća: Dubrovnik, Sarajevo, Budimpešta, Kišinjev i Aerodromi Crne Gore.

Projekat je započeo 1. januara 2024. godine i traje ukupno 30 meseci do 30. juna 2026. godine. Uvodni sastanak projekta DANOVA NEXT održan je u Dubrovniku 22. februara 2024. godine.

Aerodromi Crne Gore će za realizaciju ovog projekta od EU dobiti 175.000 evra iz budžeta namenjenog projektru DANOVA NEXT, a učestvovaće sa 35.000 evra svojih sredstava.

(Aero.rs)

Video: Aero.rs u kokpitu Prince Aviation Citation M2: Fridrishafen - Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>