• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar saobraćaja Vesić: U niški aerodrom uloženo više od 32 miliona evra, nova zgrada početkom jula

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstoji rekonstrukcija piste, ali i potraga za novim partnerima koji će uvesti dodatne linije sa aerodroma Konstantin Veliki

  • 0
Goran Vesić Niš Aerodrom Konstantin Veliki Radovi Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić/bs

U aerodrom Konstantin Veliki u Nišu do sada uloženo više od 32 miliona evra, od čega oko 10 miliona u novu zgradu terminala koja bi trebalo da počne da prima putnike početkom jula, rekao je Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je prilikom obilaska radova na niškom aerodromu

"Uloženo je oko 10 miliona evra u novu zgradu terminala, oko 17 miliona u kompletnu izgradnju svih pristupnih saobraćajnica, parkinga, ali ono što je važno to je da menjamo kompletnu instalaciju - vodovod, kanalizaciju, sve ono što nije rađeno od kada je aerodrom otvoren", rekao je Vesić.

Aerodrom Niš Aerodrom Konstantin Veliki Niš

Za aerodrom Konstantin Veliki je kupljena nova oprema za pet miliona evra koja je trebalo da bude instalirana do 30. septembra, ali će biti instalirana do 1. jula kada se, kako prenosi Tanjug, očekuje da novi terminal niškog aerodroma počne da prima putnike. Ova oprema je, navodi Vesić, "modernija i novija nego na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu".

Kroz aerodrom Niš prošle godine prošlo je skoro 450.000 putnika, a sa aerodroma se leti na 13 destinacija koje su subvencionisane od strane države. Resorni ministar kaže da je cilj da u naredne četiri godine iz Niša ima barem dvadesetak linija, te da će na tome raditi sa Air Serbia i drugim kompanijama.

Avion Express u Nišu Foto: Facebook/Aerodrom Niš Konstantin Veliki

"Čeka nas da rekonstruišemo pistu, povećamo broj parking mesta za avione sa četiri na devet, jer ako hoćemo više linija treba nam više mesta, da SMATSA investira u novi kontrolni toranj, da srušimo staru zgradu i na njenom mestu izgradimo novu kako bi čitav ovaj posao bio kompletan", rekao je Vesić.

Vršilac dužnosti dirеktora preduzeća "Aеrodromi Srbija" Mihajlo Zdravković rekao je da radovi na niškom aerodromu teku u skladu sa dogovorenom dinamikom sa izvođačima.

Naveo je da je inicijalni rok za završetak radova bio 12 meseci, ali da će deo koji je neophodan za otvaranje nove terminalne zgrade biti završen do početka jula, možda i pre.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>