• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baloni zatvorili Inčeon: Severnokorejski otpaci poremetili rad aerodroma u Seulu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos totalnoj obustavi avio-operacija, aerodrom nije imao većih operativnih problema kako u ranim jutarnjim časovima nema značajnog prometa

  • 0
Seul Incheon ICN aerodrom Foto: Shutterstock/Stock for you

Aerodrom Seul Inčeon (ICN) bio je blokiran na nekoliko sati nakon što su na manevarske površine sleteli baloni sa smećem poslati iz Severne Koreje.

Poletanja i sletanja sa najvećeg južnokorejskog vazdušnog čvorišta privremeno su obustavljena u sredu 26. juna u periodu od 01:46 do 04:44. Razlog za suspenziju avio-saobraćaja bili su baloni iz Severne Koreje koji su sleteli na manevarske površine gde se kreću avioni zbog čega bezbedno odvijanje saobraćaja nije moglo da se nastavi.

Nekoliko balona uočeneo je u okolini aerdroma, a jedan se prizemljio na platformi blizu Terminala 2. Tri piste na Inčeonu odmah su zatvorene, preneo je CNN pozivajući se na izjavu portparola aerodroma Seul. Ovo navodno nije bio prvi put da su baloni iz Severne Koreje poremetili odvijanje saobraćaja na Inčeonu.

Uprkos totalnoj obustavi avio-operacija, aerodrom nije imao većih operativnih problema kako u ranim jutarnjim časovima nema značajnog prometa.

Severna Koreja od maja ove godine učestalo šalje kese sa smećem vezane za balone na južnokorejsku teritoriju. Do sada je na tlu ove zemlje pronađeno oko 1.500 balona koji su prenosili otpatke i fekalije. Severna Koreja svoje akcije smatra osvetom za propagandne letke Južne Koreje koji balonima stižu na njenu teritoriju.

Aerodorm Inčeon nalazi se na oko 40 kilometara od linije razgraničenja dve zemlje.

(Aero.rs)

Video: Povratak supersoničnih putovanja: XB-1 otvara put ka brzinama kakve nismo imali od Konkorda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>