• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Aerodroma Srbije: Radovi u Nišu gotovi, nakon testiranja svečano otvaranje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve komisije su na terenu i ušlo se u proceduru dobijanja upotrebne dozvole. Nakon ovih koraka, čeka nas svečano otvaranje zgrade, najavio Mihajlo Zdravković

  • 0
Aerodrom Niš Aerodrom Konstantin Veliki Niš

Mnogi mediji očekivali su da 1. jula bude puštena u upotrebu nova terminalna zgrada aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Svečano otvaranje je izostalo, ali razloga za zabrinutost nema - tvrdi direktor Aerodroma Srbije, Mihajlo Zdravković. 

"Radovi na terminalnoj zgradi su završeni i počeo je postupak primopredaje zgrade. U toku su testiranja, sve komisije su na terenu i ušlo se u proceduru dobijanja upotrebne dozvole. Nakon ovih koraka, čeka nas svečano otvaranje zgrade, biće nam zadovoljstvo da budete sa nama ovde", izjavio je Zdravković tokom primopredaje.

Ukoliko sva testiranja budu u uspešna i ne bude posebnih zahteva od strane nadležnih komisija za dopune i izmene, očekuje se da nova zgrada aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu primi prve putnike tokom jula, navodi se u saopštenju Aerodroma Srbije.

BGAERODROM INVESTICIJE MOMIROVIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U periodu od januara do juna, drugi po veličini aerodrom u Srbiji zabeležio je pad od 19% u broju putnika u odnosu na prošlu godinu. Do juna na Konstantinu Velikom je zabeleženo 168.406 putnika, dok je 2023. godine u istom periodu bilo 207.124  putnika.

Ipak, kada se govori o kargo prevozu - on je drastično skočio za čak 828% u odnosu na 2023. godinu.

(Aero.rs)

Video: Proslava Dana policije: Helikopterska jedinica MUP Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>