• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uspeh aerodroma Sarajevo: Već pola godine svakog meseca obaraju sopstvene rekorde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kroz aerodromsku zgradu u sarajevskom naselju Butmir od početka godine do poslednjeg dana juna prošlo je skoro 723.000 putnika, što je za 187.240 putnika više u odnosu na prošlu godinu

  • 0
Aerodrom Sarajevo Sarajevo International Airport

Još jedan (šesti za redom) uspešan mesec je iza zaposlenih na međunarodnom aerodromu Sarajevo: Tokom juna je ova vazdušna luka primila 202.515 putnika, što je najprometniji jun do sada.

Ova cifra predstavlja povećanje od 33,4% u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Kroz aerodromsku zgradu u sarajevskom naselju Butmir od početka godine do poslednjeg dana juna prošlo je skoro 723.000 putnika, a rekordno uvećanje zabeleženo je u aprilu kada je u odnosu na isti mesec 2023. broj putnika porastao za gotovo 50%.

Otvaranje linije Sarajevo - Atina Aegean Međunarodni aerodrom Sarajevo

Kada se pogledaju ukupni rezultati, aerodrom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zabeležio je u prvoj polovini 2024. povećanje od 34,9% u broju putnika u poređenju sa istim periodom 2023. godine. Tada je aerodrom Sarajevo opslužio 535.741 putnika u prvih šest meseci.

Ovakvi rezultati ne treba da čude, jer je Sarajevo, nakon što je kantonalna vlada više puta raspisivala konkurs za dodeljivanje subvencija (o čemu je Aero.rs pisao) - otvorilo niz novih ruta sa novim prevoznicima.

Otvaranje linije Sarajevo - Atina Aegean Međunarodni aerodrom Sarajevo

Tu su Aegean Airlines iz Atine, Pegasus Airlines iz Antalije, Flyadeal iz Džede, Air Arabia iz Šardže i SAS Scandinavian Airlines iz Kopenhagena. Nažalost, među prvih deset prevoznika sa ovog aerodroma (po kapacitetu rezervisanih sedišta) nema nijedne kompanije sa prostora bivše Jugoslavije.

(Aero.rs)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>