• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekordan jun na Aerodormu Nikola Tesla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao što se očekivalo, rast broja putnika u junu je usporio zbog smanjenja kapaciteta kompanije Wizz Air

  • 2
Aerodrom BEG Foto: Shutterstock

Aerodrom Nikola Tesla je u junu opslužio 773.898 putnika što predstavlja povećanje od 3,8% u odnosu na isti mesec prošle godine. Kao što je očekivano, rast broja putnika u junu je usporio zbog smanjenja kapaciteta kompanije Wizz Air usled vanredne inspekcije i servisa GTF motora na njihovim avionima A320NEO kao i skromnijem rastu Er Srbije posle prošlogodišnje ogromne ekspanzije.

Komercijalni avio saobraćaj u junu je povećan  za 1,3%. U drugom kvartalu ove godine više aviokompanija je povećalo broj letova u odnosu na isti period prošle godine i to: Air Serbia za 6%, Lufthansa za 9%, Swiss za 12% u odnosu na 2023. naročito ka velikim evropskim gradovima Frankfurt, London, Amsterdam, Pariz, kaže se u saopštenju kompanije VINCI Airports.

Za prvih šest meseci, Aerodrom Nikola Tesla je zabeležio 3.716.103 putnika, što predstavlja povećanje od 13,1% u odnosu na 2023, to jest dodatnih 429.243 putnika.

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    18. jul 2024. | 14:51

    Neka je! Izbegavam ga kad god je moguće. Retko letim, ali kad moram, biram neke manje, tzv. 'privatne letove za grupe'. Daleko prijatnije i po meri čoveka. Naš aerodrom, otkad su ga onoliko proširili, zaobilazim, a o nacionalnoj kompaniji i da ne govorimo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>