• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvaranje vazdušnog prostora nad Parizom zbog otvaranja Olimpijskih igara

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Večeras je Pariz domaćin ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, zbog čega su francuske vlasti zatvorile vazdušni prostor u radijusu od 80 nautičkih milja oko glavnog grada

  • 0
Nebo iznad Pariza Printskir: Flightradar24

Ova odluka ima za cilj da osigura bezbednosti tokom ovog značajnog događaja, ali će ujedno i značajno uticati na mnoge aspekte vazdušnog saobraćaja.

Ograničenja stupaju na snagu u 15:30 UTC (17:30 po lokalnom vremenu). Od 16:00 do 21:30 UTC (18:00 do 23:30 po lokalnom vremenu), sav vazdušni saobraćaj u nebu oko Pariza će biti potpuno obustavljen. To znači da će svi dolasci i odlasci sa aerodroma u ovoj oblasti biti zaustavljeni tokom tog perioda.

Ograničenja se uvode u tri faze:

  1. Prva faza: Zaustavljanje dolazaka na aerodrome u oblasti Pariza. Ovo uključuje zaustavljanje dolazaka na dva najprometnija aerodroma u Francuskoj, Šarl de Gol i Orli. Ukupno, osam aerodroma je pogođeno ovim merama.
  2. Druga faza: Postepeno smanjenje broja letova u okolnom vazdušnom prostoru kako bi se osiguralo da nema letova tokom kritičnog perioda ceremonije.
  3.  Treća faza: Potpuno obustavljanje svih letova u predviđenom vremenskom intervalu.

Putnici koji su planirali putovanje tokom ovog perioda treba da se pripreme za moguće kašnjenja i otkazivanja letova. Avio-kompanije su obaveštene o ovim merama i preduzele su korake kako bi umanjile neugodnosti za svoje putnike. Preporučuje se svim putnicima da prate obaveštenja svojih avio-kompanija i planiraju alternativne rute ili vremenske okvire za putovanje.

Ove mere, iako neophodne za osiguranje bezbednosti tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, svakako će imati značajan uticaj na vazdušni saobraćaj u regionu.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>