• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkazan ili odložen veliki broj letova u Bejrutu: Lufthansa ukida linije zbog bezbednosnih rizika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prevoznici Lufthansa Grupe - Eurowings, Swiss i Lufthansa - obustavili letove za Bejrut do 31. jula kao meru predostrožnosti zbog trenutne situacije na Bliskom istoku

  • 0
Bejrut avion aerodrom zalutali meci Foto: Tanjug/AP

Pojedini letovi na aerodromu u glavnom gradu Libana, Bejrutu (BEY), otkazani su ili odloženi, a libanska avio-kompanija Middle East Airlines (MEA) saopštila je da su poremećaji u redu letenja povezani sa bezbednosnim rizicima zbog eskalacije tenzija između Izraela i militantne grupe Hezbolah.

Prevoznici Lufthansa Grupe - Eurowings, Swiss i Lufthansa - obustavili su letove za Bejrut do 31. jula kao meru predostrožnosti zbog trenutne situacije na Bliskom istoku.

MEA Middle East Airlines Foto: Shutterstock

Turkish Airlines je takođe otkazao dva leta tokom protekle noći. SunExpress, Aegean Airlines, Ethiopian Airlines kao i libanska MEA takođe su otkazali današnje letove za Bejrutu, pokazuju podaci servisa Flightradar24.

Međunarodni aerodrom Rafic Hariri u Bejrutu je jedino vazdušno čvorište u Libanu. Tokom prethodnih decenije aerodrom je bio na meti vojnih udara u mnogobrojnim sukobima na ovom području i više puta je pretrpeo ozbiljnu materijanu štetu.

Aerodrom u Bejrutu Foto: Tanjug/AP

Izraelski bezbednosni kabinet ovlastio je u nedelju vladu da odgovori na raketni napad na Golansku visoravan u kojem je u subotu poginulo najmanje dvanaest dece i tinejdžera, a za koji Tel Aviv okrivljuje Hezbolah.

Ta grupa je negirala da je odgovorna za napad.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte kako avion od 400 tona sleće prkoseći bočnom vetru: Antonov An-124 iznad Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>