• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iberia pokrenula letove za Ljubljanu: Otvorena direktna linija između španske i slovenačke prestonice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Madrid je trenutno jedina destinacija u Španiji do koje se može stići direktnim letom iz Ljubljane

  • 0
Iberia Air Nostrum CRJ Foto: Shutterstock

Avio-kompanija Iberia pokrenula je direktne letove između Madrida (MAD) i Ljubljane (LJU). Povodom otvaranja nove linije, na aerodromu Jože Pučnik organozovan je i svečani doček.

Inauguralni let između španske i slovenačke prestonice obavljen je u ponedeljak 29. jula. Avion Mitsubishi CRJ-1000 registracije EC-MJO sleteo je juče u 14:44 na aerodrom Ljubljana, pokazuju podaci FlightRadar24.

Let od Madrida do Ljubljane trajao je dva sata i dvanaest minuta, a nakon sletanja CRJ-1000 organizovan je takozvani vodeni pozdrav. Portal Sierra5 piše da je na letu od Madrida do Ljubljane bilo 90 putnika dok se njih 78 ukrcalo na povratni let za Španiju.

Letove za Iberia obavlja regionalna avio-kompanija Air Nostrum koja u svojoj floti ima 27 CRJ-1000, šest manjih CRJ-100 kao i šest ATR aviona, pokazuju podaci Planespotters.

Iberia planira da na ovoj liniji saobraća dva puta nedeljno - ponedeljkom i četvrtkom - tokom trajanja letnje sezone. Poslednji let na relaciji Madrid - Ljubljana za ovu godinu zakazan je za 5. septembar.

Madrid je trenutno jedina destinacija u Španiji do koje se može stići direktnim letom iz Ljubljane.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>