• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na aerodromu Nikola Tesla od 30. oktobra provera renovirane piste 12L/30R

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obnovljena pista, duga 3.400 metara, koja uključuje četiri brze izlazne taksi staze, novi LED sistem osvetljenja i odvodnjavanje, prvobitno je planirana da bude stavljena u upotrebu ovog leta

  • 0
Aerodrom Beograd Air Serbia Salinger Igor

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu započeće 30. oktobra proces operativne spremnosti i transfera (ORAT) svoje obnovljene piste 12L/30R, navodi Evropska organizacija za bezbednost vazdušne navigacije - Eurocontrol.

ORAT je niz procedura u kojima se postavljaju mehanizmi za identifikaciju i ublažavanje rizika na novoj ili proširenoj infrastrukturi pre nego što počnu operativni uticaji. ORAT je neophodan kako bi se ispunili konačni zahtevi za bezbednost, sigurnost i regulatornu usklađenost pre nego što počne rad piste.

Prema Eurocontrolu, "rekonstrukcija glavne piste 12L/30R je u svojoj završnoj fazi. Uslediće nekoliko procesa kako bi se omogućio siguran i pouzdan operativni transfer te piste nazad u upotrebu, uz privremeno stavljanje van funkcije zamenske piste 12R/30L i obezbeđivanje spremnosti svih relevantnih aerodromskih službi za takav transfer“, prenosi Ex-Yu Aviation.

Obnovljena pista, duga 3.400 metara, koja uključuje četiri brze izlazne taksi staze, novi LED sistem osvetljenja i odvodnjavanje, prvobitno je planirana da bude stavljena u upotrebu u junu ove godine.

(Aero.rs)

Video: Srpski leteći vatrogasci: Više od dva miliona litara vode izbacili na požare za manje od mesec i po

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>