• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Qantasov Airbus A330 oštetio pistu na aerodromu u Pertu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Incident je izazvao velike poremećaje u vazdušnom saobraćaju, a jedan od najznačajnijih bio je preusmeravanje dolaznog Boeinga 747

  • 0
Qantas A330 Foto: Shutterstock

Avion avio-kompanije Qantas Airbus A330 (registarski broj VH-EBD) je izazvao ozbiljna oštećenja na pisti 03 tokom poletanja sa aerodroma u Pertu, ovog popodneva. Do oštećenjaje je došlo prilikom poletanja letelice kada su se od siline potiska njenih motora odvojili gornji slojevi poletno-sletne staze, što je uzrokovalo trenutnu obustavu letova i zatvaranje piste radi hitne popravke.

Incident je izazvao velike poremećaje u vazdušnom saobraćaju, a jedan od najznačajnijih bio je preusmeravanje dolaznog Boeinga 747. Ovaj avion, koji je trebalo da sleti na aerodrom u Pertu, bio je preusmeren na aerodrom u Adelajdu udaljen 2130km, jer je to najbliža alternativna pista koja može da prihvati ovu vrstu letelice.

Zatvaranje piste 03 izazvalo je kašnjenja i otkazivanje većeg broja letova, dok su timovi aerodroma u Pertu radili na popravci oštećenja, pista je ostala zatvorena nekoliko sati, što je stvorilo značajan zastoj u vazdušnom saobraćaju.

Uzroci oštećenja piste se još uvek istražuju, ali preliminarni izveštaji ukazuju na moguće strukturne probleme ili loše vremenske uslove koji su mogli doprineti incidentu..

(Aero.rs)

Video: Helikopteri Mi-35P sa srpskim oznakama: Generalna proba prikaza Zastava 2024

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>