• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Vesić: Do kraja godine preko osam miliona putnika u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan ugovor za rekonstrukciju druge faze niškog aerodroma Konstantin Veliki, čiji će kapacitet biti 1,5 miliona putnika

  • 0
Air Serbia ATR72 Salinger Igor

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić, koji je u petak 27. septembra otvorio novi hangar avio-kompanije Prince Aviation, tom prilikom izneo je svoja očekivanja razvoja vazdušnog saobraćaja u narednom periodu.

Aerodrom Nikola Tesla je u prvih šest meseci ove godine imao 3,7 miliona putnika, a “sasvim sigurno će ih ove godine biti više od osam miliona”, smatra ministar.

Aerodrom Beograd Air Serbia Salinger Igor

“U narednih šest godina plan je da imamo 14 do 15 miliona putnika”, kaže Vesić i podseća da je pre nekoliko dana potpisan ugovor za rekonstrukciju druge faze niškog aerodroma Konstantin Veliki, “čiji će kapacitet biti 1,5 miliona putnika”.

"Čeka nas i rekonstrukcija aerodroma Morava, a radićemo i aerodrom u Trebinju. Pripremamo se da radimo jedan veliki projekat sa izgradnjom helidroma na auto-putevima što je važno za povećanje bezbednosti", rekao je resorni ministar.

Prince Hangar Salinger Igor

Čestitajući otvaranje novog hangara Prince Aviation, o čemu je Aero.rs detaljno izveštavao, ministar Vesić je rekao da “sve investicije države prate i privatne investicije” i dodao, da je otvaranje hangara ove privatne avio-kompanije ”pravi dokaz kako privatni kapital može da se uključi u razvoj države”.

"Želim vam puno sreće, još mnogo putnika i nove avione i da svuda, gde god letite, sa ponosom nosite našu srpsku zastavu jer to je naš ponos, a vi ste ponos Srbije", dodao je Vesić koji je potom, pritiskom na taster, otvorio hangar sa predstavnicima kompanije Prince Aviation.

Prince aviation, otvaranje hangara Foto: Mileta Mirčetić

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Otvaranje novog hangara Prince Aviation

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>