• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aerodromi Crne Gore zbog konkurencije smanjuju cene svojih usluga u 2025. godini

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova komercijalna politika biće objavljena do kraja godine i važiće za sve avio-kompanije, a iznos popusta za 2025. biti poznat početkom sledeće godine

  • 0
Aerodrom Podgorica Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore (ACG) rešeni su da u narednom periodu privuku što veći broj kompanija, pre svega smanjivanjem cena svojih usluga, kako za nisko-tarifne avio-prevoznike, tako i za ostale avio-kompanije.

Cenovna politika Aerodroma Crne Gore bila je i ranije okrenuta ka privlačenju novih avio-kompanija, ali, izmene koje su se desile u podsticajnim politikama na aerodromima Tirana, Dubrovnik i Sarajevo, dovele su do toga da su pojedine avio-kompanije, posebno iz redova LCC segmenta (low-cost kompanije), pokazale "smanjeno interesovanje za razvoj saobraćaja na našim aerodromima".

Nova komercijalna politika biće objavljena do kraja godine i važiće za sve avio-kompanije, saopštavaju iz crnogorskog javnog preduzeća, dodajući da će iznos popusta za 2025. biti poznat početkom sledeće godine. 

Podgorica, podgorički aerodrom, Crna gora Foto: Shutterstock

Predstavnici ACG, zajedno sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja, Ministarstva turizma i Nacionalne turističke organizacije, razmatraju i eventualne izmene i dopune liste strateških ruta za sledeću godinu.

"Aktuelna lista sadrži 17 ruta, od kojih, već je izvesno neke više neće imati taj tretman, a razmatramo koje bi nove trebalo da budu njen deo", precizirali su iz ACG, a prenosi internet-sajt Bankar.me pozivajući se na portal Adria.

Aerodrom Tivat Foto: Wikimedia/Rasho

Trenutno, iz Podgorice se leti ka strateškim rutama ka Londonu, Parizu, Rimu, Briselu, Berlinu, Stokholmu, Milanu, Barseloni, Minhenu, Dortmundu, Abu Dabiju, Marseju, Dablinu i Vizu (Vece), dok se iz Tivta leti ka Mančesteru i Berlinu.

Od početka ove godine do 8. septembra Aerodromi Crne Gore opslužili su više od 2.154.000 putnika, što je za 17 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine i sedam odsto više u poređenju sa 2019. godinom. Na Aerodromu Podgorica opsluženo je 1.275.446 putnika (rast od osam odsto u odnosu na prošlu godinu i 38 odsto više u odnosu na 2019. godinu), a na Aerodromu Tivat opsluženo je 878.595 putnika što je 32 odsto više u poređenju sa istim periodom iz 2023. godine i na nivou od 81 odsto iz 2019. godine.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>